Özdilek

Siyaset

CHP Başiskele’de Başkan İnce oldu

CHP’nin en düşük oy aldığı Başiskele’de, Sezai Solak’tan boşalan ilçe başkanlığı için olağanüstü kongre yapıldı.

16 Haziran 2014 Saat: 09:42
CHP Başiskele’de Başkan İnce oldu
CHP Başiskele’de Başkan İnce oldu

Bir ay önce seçim başarısızlığı nedeniyle istifa eden fakat yeniden aday olan Sezai Solak, başkanlık için Muharrem İnce ile yarışırken, ilginin az olduğu kongrede İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve Milletvekili Haydar Akar, dikkat çekici konuşmalar yaptı. Kuşkan, 30 Mart yerel seçimlerinde başarısız sonuçlar aldıklarını ifade etti.

 

İNCE 31 OY ALDI
Haydar Akar ise, temel dileğinin örgütlerin boşalmaması, yani istifaların olmaması olduğunu kaydederek, “Bu şekilde ülke yerine parti içi meselelerle uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı. 71 delegenin oy kullanma hakkında sahip olduğu kongrede İnce, 31 oy alırken, Solak ise 27 oyda kalarak 4 oy farkla seçimi kaybetti. CHP Başiskele'nin yeni başkanı Muharrem İnce oldu.

 

 

CHP Başiskele İlçe Örgütü, Başiskle Kültür Merkezi’nde olağanüstü kongre heyecanı yaşadı. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP Başiskele İlçe Başkanı Sezai Solak ve yönetim kurulu üyeleri istifa etmişti. İstifa eden yönetimin yerine CHP İl Başkanlığı tarafından Mehmet Fatih Çağlar başkanlığında bir kayyum heyeti atandı ve ilçe örgütü bu kayyum heyeti tarafından idare edildi. Heyet son olarak kongre kararı almış oldu.

 

GENİŞ KATILIM
Kongreye CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Milletvekili Haydar Akar, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, Tahsin Tarhan, Aysun Kılınç, Keramettin Gençtürk ve Fahri Örengül katıldı. Kongrenin divan başkanlığını Fahri Örengül yaparken divan üyeliklerini ise Ehlinaz Torun ve Seyhan Odabaş üstlendi.


CİDDİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALIYIZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “30 Mart Yerel Seçimleri’nde çok kötü sonuçlar aldık. Bu nedenle örgütlerimizde ayrılıklar oldu. Bunlardan biri de Başiskele’de yaşandı. Şimdi olağanüstü bir kongre yaşıyoruz” dedi. Sözü Cumhurbaşkanlığı seçimlerine getiren Kuşkan, “Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Çok ciddi bir şekilde tüm örgütler olarak bu seçim için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

ENERJİMİZİ İÇİMİZE HARCIYORUZ
Yalçın Kuşkan’ın ardından sözü Milletvekili Haydar Akar aldı. Parti içinde yaşananlara yönelik konuşan Akar, “Her zaman ifade ettiğimiz ‘enerjimizi kendi içimize harcıyoruz’ sözünün doğruluğunu bu kongrelerde görüyoruz. Diyebiliriz ki; ‘Haydar suçlu, Mehmet suçlu, parti meclisi, genel başkan suçlu’. Suçlu aramaya kalkarsak; binlerce suçlu bulur ve tüm enerjimizi içe harcarız. Temel dileğim örgütlerin boşalmamasıydı. Esikleri giderici faaliyetler yapmak gerekiyordu. Ama yine bunu yapamadık. Hataları tespit edip çalışmalıydık. Ama beceremedik. Bunu becerebildiğimiz gün başarılı olacağız” diye konuştu.

 

PARTİYE KATKI KOYACAĞIZ
Başkan adayları arasından ilk konuşan isim ise Muharrem İnce oldu. İnce, “Parti içi yarış bir hizmet yarışıdır. Bu yarış, bizim zenginliğimizdir. Çünkü bir yerde herkes birbirine benziyorsa orada kimse yoktur. Tüzük kuralları çerçevesinde göreve gelen arkadaşlarımız yeteneğine uygun görevi isteyerek sürekli olarak partiye katkı koymaya çalışacak. Bizim yönetim anlayışımızda her zaman parti ön planda olacaktır. Önemli olan bizlerin değil partimizin başarısıdır” şeklinde konuştu.

 

KIRGINIM AMA KIZGIN DEĞİLİM
Kongrede son konuşma yapan isim Sezai Solak oldu. Babalar Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Solak, “Geçen sürede kırılmadım mı tabii ki kırıldım. Ama partililerimizi ve partimizi çok sevdiğim için asla kimseye kızgın değilim. Yönetim kurulunda görev yapan tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eğer ortada bir hata varsa o hata da benimdir. Birilerinin yok saydığı bu bölgede elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. CHP Başiskele Örgütü’nün geleceğini sağlam temellere oturtturmak için sizlerin oylarına talibim. Diğer aday arkadaşımıza da başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu. Sezai Solak’ın konuşmasının ardından seçime geçildi.

 

Muharrem İnce’nin listesi:
Sevil Çağlar, Namık Çizmeci, Prof. Dr. Nermin Ersoy, İrfan Keskin, Yasemin Ülsoy, Vacit Çelik, Filiz Duran Kandemir, Seyfettin Kılınç, Birsel Yalgı, Mehmet Ali Karadeniz, Nebican Polat, Hasan Varol, Murat Akan ve Hikmet Tetik.

 

Sezai Solak’ın listesi:
Neslihan Merve Aktaş, Feyzullah Aydın, Mehmet Başol, Gönül Bilgin, Sedat Bingül, Hasan Buldu, Duygu Ekici, Mert Heper, Davut Özensoy, Tufan Özkar, Kazım Yaşar, Gökçe Yılmaz, Ekrem Yönter ve Önder Zorer.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat