Özdilek

Güncel

CHP Adayları Esnaf Ziyaretinde

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP Kocaeli Milletvekili Adayları Ehlinaz Torun, Ayhan Halavurta ve Mahmut Akyol 12 Haziran seçimlerinde partilerinin iktidar olabilmesi, Kocaeli’den en yüksek oyu alabilmesi için gece-gündüz demeden var gücüyle çalışıyor. İzmit merkezinde ve gittikleri ilçelerde sürekli esnaflarla bir araya gelen, onların dertlerine ortak olan adaylar, CHP’nin esnaf projesi hakkında bilgi aktararak esnaflara moral veriyor. Konuştuları esnaflar, “Ölmedik ama can çekişiyoruz. Sabah dükkanımızı açıyoruz sonrada komşu esnaflarla birbirimize çay ikram ederek sohbet ediyoruz. Bazen siftah bile yapmadan dükkanımızı kapatıyoruz. Ama akşam olup evimize gittiğimizde zorunlu giderlerin yükü de bizimle geliyor. Çalışanlarımızın maaşı, sigorta giderleri, elektirik, su, vergiler. Ay dediğin göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor ve bizler binbir güçlüklerle her sabah kepenklerimizi açıyoruz” diye konuştular.

CHP Kocaeli Milletvekili Adayları Torun, Halavurta ve Akyol ise “Esnaf ve sanatkarlarımız, özellikle işletme sayılarının çokluğu, ülke çapında istihdama sağladıkları büyük katkı, bölgesel sosyo-ekonomik dengelerin kurulması ve üretimde azımsanmayacak bir paya sahip olmaları nedeniyle, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik ve sosyal yönlerden büyük önem taşımaktadır. Esnaf ve sanatkarlarımız, ekonomik ve sosyal yapımızın istikrar unsuru, toplumumuzun orta direğidir. Anayasamız devletin esnaf ve sanatkarları koruyup desteklemesini öngörmektedir. CHP bunun gereğini eksiksiz olarak yerine getirecektir” diyerek CHP iktidarında esnafa verilecek kredilerin 5 kat artırılacağını, bir yıl boyunca ödediği vergi ve sigorta primi tutarında yüzde 0 faizli kredi verileceğini, kefalet kooperatiflerinin kredi miktarını artıracaklarını ve esnafa Halkbank’la düşük faizli kredi vereceklerini söylediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat