Özdilek

Siyaset

CHP 91. yılını kutladı

CHP İl ile İlçe teşkilatları, kuruluşunun 91. yıldönümü kapsamında Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktılar.

9 Eylül 2014 Saat: 11:35
CHP 91. yılını kutladı
CHP 91. yılını kutladı

Çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “CHP ülkenin, bütünlük ve varoluş nedenidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında CHP Kocaeli İl Örgütü Valilik bahçesinde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Parti mesaj sistemindeki sorun sebebiyle katılımın az olduğu törene; İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Hale Meriç, İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan ve Belediye Meclis üyeleri ve partililer katıldı. Milletvekilleri Hurşit Güneş, Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan ise Ankara’daki program nedeniyle ilimizdeki törene katılamadı. İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan ile birlikte Atatürk anıtına çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

ENDER BİR PARTİ

Çelenk bırakmanın ardından konuşan Yalçın Kuşkan, mesaj sistemlerindeki problem yüzünden çoğu partililere ulaşamadıklarını belirterek, “Sevgili arkadaşlarım 9 Eylül 1923 Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşudur. Dünyada ender görünen partilerden bir tanesidir. Bugün 91. yılımızı kutluyoruz bu tarihe sahip parti sayısı yeryüzünde çok nadirdir tarih olarak bu kadar uzun bir maziye sahip ama Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklerini Kuvayi Milliye ve Kuvayi Seyyare‘den alan ülkenin kurucusu olmak hemen hemen dünyada hiçbir partiye nasip olmamıştır. Şerefle, gururla taşıdığımız CHP üyeliği böyle bir üyelik arkadaşlar” dedi.


GURUR VE ONUR DUYUYORUZ

Sözlerine devam eden Kuşkan “CHP, Emperyalizme karşı ülke savunmasında yer almış, Kurtuluş Savaşı içerisinde bulunmuş, aydınlanmanın, bilimin, sanatın, bağımsızlığın bir bayrağı olmuştur. Bizden sonraki nesillerin de uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi’ni ülkemiz durduğu müddetçe kuruluşunu kutlayacağını düşünüyorum ve inanıyorum. Hepimizin üyesi olmaktan gurur duyduğu, onur duyduğu Cumhuriyet Halk Partisi; ülkenin güvenliği, ülkenin bütünlüğü, ülkenin var oluş nedenidir bu nedenle hep birlikte bizden sonraki nesillerde kutlayacaktır. Gelen bütün herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat