Özdilek

Siyaset

CHP, 12 Mart darbecilerini unutmadık

CHP İl Emek Komisyonu ve İlçe Emek Komisyonu yöneticileri 12 mart 1971 darbesinin yıl dönümünde darbecileri unutmadıklarını ve CHP döneminde darbecilere hesap soracağını kaydetti.

12 Mart 2013 Saat: 23:27
CHP, 12 Mart darbecilerini unutmadık
CHP, 12 Mart darbecilerini unutmadık
CHP İl Emek Bürosu 12 Mart 1971 muhtırasının yıldönümünü nedeni ile il binasında basın toplantısı yaptı. İlçe Emek Bürosu Başkanlarının da katıldığı açıklamada İl Emek Komisyon Başkanı Ali Akagündüz, 12 Mart muhtırasında parlamentonun kapatılmadığını, ancak kazanılmış hakların tek tek tırpanlandığını kaydetti. 12 Mart 1971 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç, Kara Kuvvetleri Komutanı Faruk Gürler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Celal Eyiceoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Muhsin Batur'un muhtıra verip Adalet Partisi’ni istifaya zorladığını belirten Akagündüz, CHP’nin darbecilerle mücadele edeceğini kaydetti. 

İMF POLİTİKALARI MİLLİ POLİTİKA OLDU
Muhtıranın gerekçesinin 1960 Anayasası’nın bol gelmesi olarak değerlendiren Akagündüz, 12 Mart Muhtırası ile parlamento kapatılmadığını ancak darbecilerin ve dolayısıyla Amerikalıların istedikleri her şey yerine getirildiğini kaydetti.  Muhtıra ile 27 Mayıs Anayasası’ndaki demokratik hakların hepsi tırpanlandığını söyleyen Akagündüz, “Egemen güçler bakımından kapitalizmin tekelci yönde gelişmesinin önünde engel olarak görülen IMF’nin ekonomik programları, milli politika haline getirildi” dedi. 

SÖMÜRGE TİPİ DEMOKRASİ VAR
Muhtıra sürecinde demokratların ve devrimcilerin zindanlara atılıp işkenceden geçirildiğini, kurşunlandığını ve idam edildiğini söyleyen Akagündüz,  işçi sınıfı mücadelesinin baskılarla, sıkıyönetimle engellendiğini kaydetti.  12 Mart muhtırası ile rejimin adının sömürge tipi faşizm olduğunu ifade eden Akagündüz, “günümüzde ise sermayenin işi tıkırında gidiyor. ABD’nin sözünden milim sapmak mümkün değil. Demokrasi diye diye, demokrasinin canına okuyorlar. Vesayetin kütüğünde şimdi de ‘sömürge tipi ileri demokrasi’ yazıyor. CHP iktidara geldiğinde darbecilere hesap soracaktır” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat