Özdilek

Siyaset

CH P Gölcük İlçe’den Füze Kalkanı Projesi’ne Karşı Dayanışma Çağrısı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Örgütü Yayınladığı Bası Bülteni ile Füze kalkanı projesine karşı dayanışmaya çağırıyor.

Basın bülteni şöyle:

 

 

Tarih boyunca emperyalist ülkelerin hazırlayıp bize sundukları hiçbir proje ülkemizin lehinde olmamıştır. ABD’nin hazırlayıp ülkemize dayattığı Füze Kalkanı Projesi de, ülkemize yarar değil, aksine zarar verecektir.

Emperyalistlerin ABD ya da NATO aracılığıyla bize dayattığı her projede mutlaka;

Ülke ve ulus bütünlüğümüzü bozma,

Ülkemizi gereksiz yere savaşlara sokma,

Ekonomik, sosyal ve siyasal yönden yıkıma uğratma mantığı kendini göstermiştir.

Dünyanın neresinde olursa olsun; bütün savaş, karışıklık ve çatışmaların arkasında ABD, İngiltere ve İsrail’in emperyalist politikalarının olduğunu görürüz.

Irak’ın işgal edilip yüz binlerce Müslüman’ın öldürülmesinde, Yugoslavya’nın parçalanıp Türk ve Müslüman’lara soykırım uygulanmasında en büyük suçlu; ABD ve müttefikleridir.

12 Eylül Askeri Darbesi’nin, 12 Eylül öncesi sağ-sol çatışmasının, geçmişte işlenen faili meçhul cinayetlerin, ülkemizdeki bölücü terörün ardında ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Belçika gibi NATO ülkeleri olduğunu hepimiz biliyoruz.

Nükleer silah ve füzeler üreterek İsrail’i silahlandırıp, Türkiye ve diğer yakın komşularını da silahlanmak zorunda bırakan, onlara da yeni silah satan yine müttefikimiz ABD’dir.

Kuzey Irak’ta Türk subaylarının başına çuval geçiren müttefikimiz ABD’yi unutmadık.

Bölücü terörle mücadelemizde, Çekiç Güç aracılığı ile teröristlere destek vererek bizi sırtımızdan vuran yine ABD ve NATO değil miydi?

Türkiye Cumhuriyeti’ne ne İran’dan, ne Rusya’dan ne de diğer komşularımızdan ciddi bir tehdit yoktur. Kaldı ki; emperyalizme karşı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı kazanan Türkiye, böyle bir tehdidi kendi olanaklarıyla bertaraf edebilecek güçtedir.

ABD’nin NATO üzerinden Füze Kalkanı Projesi’ni ülkemize dayatması, temsil ettiği emperyalist çıkarlar gereğidir. Burada amaçlanan ülkemizle Rusya, İran, Irak, Suriye ve Türk Cumhuriyetleri arasındaki ilişkileri bozmaktır. Türkiye hiç gereği yokken hedef durumuna gelecek, İsrail ile Ortadoğu ülkeleri arasındaki herhangi bir sorunda ya da çatışmada boş yere kaosun içine sokulacaktır.

Füze Kalkanı’nı dayatanlar, kime karşı kurulacağını net olarak açıklayamıyor.

“İttifak, hiçbir ülkeyi düşman olarak değerlendirmez.” Deniyor.

İnanıyor musunuz?

Milyarlarca dolarlık bir Füze Kalkanı sistemi kurulacak ve ne için kurulduğu da bilinmeyecek?

Projeyi savunan Gül, Erdoğan ve Davutoğlu, hedefin hangi ülke ya da ülkeler olduğunu bilmediklerini söylüyorlarsa; ya cahilliklerindendir, ya da Türk Halkı’ndan bir şeyleri gizliyorlar.

Ne ABD’den, ne NATO’dan ne de onların Füze kalkanı Projesi’nde ülkemize fayda gelmez. Ülkemizi yönetenler, düştükleri yanlıştan derhal geri dönmelidir.

Projenin düğmesinin kimde olduğunun bir önemi yok. Bu tamamen bir kandırmacadır.

Gül “Füze kalkanında bizden habersiz kullanım olmayacak” derken, NATO ve ABD; “Komuta ve kontrol bizde olacak. Önce esasta uzlaşalım, detayları sonra konuşuruz.” Diyor.

ABD Irak’a girerken teskere TBMM’nden geçirilmedi ama; İncirlik Hava Üssü’nden binlerce jetin havalanıp Irak’ı bombaladığını biliyoruz.

Biz savaş istemiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Yurtta barış, dünyada barış” şiarımız olmaya devam edeceğiz.

Bu konudaki politikalarıyla ABD çıkarlarına hizmet eden AKP Hükümeti’ni şiddetle kınıyoruz.

Füze Kalkanı Projesi derhal iptal edilmelidir.

Dış politikamız yeniden Atatürkçü, barışçı çizgiye getirilmelidir.

Şimdi; Atatürk ilke ve devrimleri ışığında ülkemizi ve ulusumuzu, barış içinde çağdaş uygarlık yolunda ilerletme zamanıdır…

Şimdi; ülke bütünlüğümüzü koruyarak, küresel güçlerin tuzaklarından ülkemizi koruma zamanıdır...

Şimdi; yan yana durmak, omuz omuza olmak, saflarımızı sıklaştırmak zamanıdır.

Tüm yurtseverleri Füze Kalkanı Projesi’ne karşı dayanışmaya çağırıyoruz… 

Cumhuriyet Halk Partisi

Gölcük İlçe Örgütü

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat