Özdilek

Çevre

ÇEVRECİLERE GÖZ ALTI

Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altınok, TDH Kartepe eski ilçe başkanı Atilla Yüceak ve Oğuz Gökalp sabah saatlerinde evlerine düzenlenen baskınlarda gözaltına alındı

31 Temmuz 2013 Saat: 13:24
ÇEVRECİLERE GÖZ ALTI
ÇEVRECİLERE GÖZ ALTI
Gezi Parkı eylemlerine destek verdikleri gerekçesiyle sabah saatlerinde polis ekiplerince evlere düzenlenen şafak operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altunok, Türkiye Değişim Hareketi Kartepe eski ilçe başkanı Atilla Yüceak ve Oğuz Gökalp sabah 06.00 sularında polis ekiplerince evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı. Kocaeli Adliye Sarayı`na getirilen Hayri Altınok ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, Atilla Yüceak ve Oğuz Gökalp`in hala gözaltında tutuluyor.
 
EMNİYETE HAKARET ETMEDİM
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`nde ifadesi alınan çevre aktivisti Hayri Altınok serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada; facebook hesabından devlet büyüklerine hakaret içeren paylaşımlarda bulunma, emniyet teşkilatına karşı hakaret ve halkı kinlendirerek tahrik içerikli söylemlerde bulunma suçlarından dolayı ifade verdiğini belirtti. Altunok ‘` Ben bir çevre aktivistiyim ve Gezi Parkı eylemlerinde aktif rol aldım. Facebook hesabım 2 ay içerisinde defalarca çalındı. İfademde de belirttiğim gibi gerekli araştırmalar yapılırsa hesapta yapılan paylaşımların, hacklenme tarihiyle aynı gün olduğu görülebilir.
 
ÇED TOPLANTILARI NE İÇİN VAR?
Emniyet teşkilatına hakaret etme suçunuysa hiçbir şekilde kabul etmiyorum. İzmit Dayanışma Forumu`nda aktif bir rol üstlendiğim doğrudur. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar ve eylemlere destek verdikleri gerekçesiyle tutuklamaların yapıldığı gün, foruma katılarak herkesi sağduyuya ve barışçıl bir forum gerçekleşmesi için forum toplantısına davet ettim. Diğer suçlandığım konuysa iki gün önce Körfez`de gerçekleşen ÇED toplantısında ‘`Kocaeli`ye ikinci bir atom bombası konuşlandırılıyor, duyarsız kalmayalım` söylemiyle halkı provoke etmekti. 
 
VALİLİĞE VE BAKANLIĞA DAVA
25 tonluk amonyak tanklarının kurulması sadece Yarımca`yı değil tüm Körfez`i insansızlaştırma projesinin adımlarındandır. ÇED toplantısında bu tanklar ya patlarsa diye sorduğumda hiçbir yetkiliden cevap alamadım. Ayrıca belirtmek isterim ki yaklaşık 1 ay önce Dubai Port projesinin iptal edilmesi için Kocaeli Valiliği`ne ve yetkili bakanlığa dava açtık. Sabah karşı yapılan göz altılarda elle tutulur bir neden yokken, artık bazı durumların altında başka şeyler arandığını biliyorum`` şeklinde konuştu.
Kaynak Bizimkocaeli

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat