Özdilek

Kültür/Sanat

çevreci otobüsü test edildi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TEMSA tarafından üretilen ve yüzde 100 Türk ürünü olan hibrid otobüsü denedi. Başkan Karaosmanoğlu, direksiyonuna geçtiği çevre dostu otobüsü çok beğendiğini söyledi.

 


 
TEMSA’NIN ÇEVRE DOSTU OTOBÜSLERİ
Sabancı Grubu kuruluşu olan TEMSA, Gebze’deki fabrikasında şehir içi taşımacılıkta kullanılmak üzere Avenue model, hibrid ve CNG versiyonlarında yeni otobüsler üretti. Başkan Karaosmanoğlu da, toplu ulaşımın güvenli, kaliteli ve çevreci bir şekilde yürütülmesi için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında TEMSA’nın hibrid ve CNG araçlarını test etti. Deneme sürüşü için hazırlanan Gebze Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün bahçesinde düzenlenen törende Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Yılmaz Bayram ve TEMSA Global CEO’su Mehmet Buldurgan hazır bulundu.
 
YÜZDE 100 TÜRK ÜRÜNÜ
Törende ilk olarak söz alan TEMSA Global CEO’su Buldurgan, Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Türk işçiler tarafından üretilen yüzde 100 yerli araçlarla ilgili bilgi verdi.  Buldurgan, ‘’Bu araçların plakaları 41 olacak, çünkü bunlar Gebze’deki tesislerimizde çalışan mühendis ve işçilerimiz tarafından kendi elleriyle üretildi. Türk sanayisine ve Türk üreticisine katkı vermek amacıyla ürünümüzü denemek isteyen Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum. Gelişmenin kalitesinin göstergesi toplu taşımacılığın gelişmesidir. Kocaeli’nde modern şehir imajını oluşturan Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum’’ ifadesini kullandı.
 
BAŞKAN: BUNLAR TÜRKİYE’NİN GURURUDUR
Yüzde 100 Türk ürünü olan araçların test sürüşü için burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Karaosmanoğlu da, ‘’Şu anda çok duyguluyum. Rahmetli Sakıp Sabancı ile Özdemir Sabancı’nın da şu anada aramızda olduğuna inanıyorum. Sabancı ve TEMSA grubu, Türkiye’de kendisine yakışanı yapıyor. Hibrid teknolojisinin AR-GE araştırmalarıyla ileri bir noktaya geleceğine inanıyorum. Hükümetimiz de AR-GE çalışmalarına destek veriyor. Bunlar Türkiye’nin gurudur. Her şeye rağmen Türkiye, emin adımlarla engelleri aşıyor’’ şeklinde konmuştu.
 
BAŞKAN DİREKSİYON BAŞINA GEÇTİ
Çevre sağlığı açısından büyük önem taşıyan ve Türkiye’nin Çevreci Otobüsü olarak adlandırılan TEMSA Avenue Hibrid ile TEMSA Avenue CNG’nin görücüye çıktığı törende Başkan Karaosmanoğlu, araçları kendisi test etti. Türkiye’de çevre dostu araçların üretilmesine büyük önem verdiklerini ve bu konudaki çalışmaları desteklediklerini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, ilk olarak TEMSA Avenue Hibrid ile test sürüşü yaptı.
 
İZMİT YOLLARINDA DENENECEKProtokol üyeleri, TEMSA yöneticileri ve basın mensuplarının bulunduğu hibrid araçla park alanında dolaşan Başkan Karaosmanoğlu, şoförlükteki ustalığını da gösterdi. Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra TEMSA Avenue CNG aracının da direksiyonuna geçti. Prototip olarak 1 adet üretilen TEMSA Avenue Hibrid aracı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre İzmit yollarında denenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarafından denenen ve başarılı bulunan TEMSA Avenue CNG araçları da test sürüşlerine tabi tutulacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat