Özdilek

Kültür/Sanat

Çevre Uyarısı ve Ödül Yağmuru

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası nedeniyle Körfez İlçesinde düzenlenen etkinlikte çevreye duyarlılık ve geri dönüşüm uyarısı yapılırken, çeşitli kategorilerde yapılan değerlendirmelerde dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

 

Körfez Kaymakamlığı ile Körfez Belediyesi tarafından 5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası nedeniyle Yarımca Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Çakmak, Milli Eğitim Müdürü Hurşit Ekinci, Müftü Musa İmamoğlu, Emniyet Müdürü İbrahim Zenginerler, Nüfus Müdürü Muazzez Aslan, Tarım İlçe Müdürü Semra Koşumcu, Sağlık Gurup Başkanı Dr. Bülent Bulca, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

 

EN ÇEVRECİ BELEDİYE

İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Çakmak kurumlarının yaptığı çalışmaları aktardı. Çakmak’tan sonra kürsüye gelen Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan yaptığı konuşmada, “Körfez Belediyesi olarak çevreye karşı özel bir duyarlılık göstermekteyiz. Çevreye duyarlı, insanlık için olumlu projeler üreten ve çalışmalar yapan herkesi ve her kesimi desteklediğimiz gibi Körfez’de yaptığımız çevre alanındaki çalışmalarla da mevcut projelerin ve sürecin önemli bir parçası olduğumuzu göstermiş bulunuyoruz. Yaşam alanlarımızı korumak günümüz insanı için artık en önemli görevler haline gelmiştir. Bu görev bizim en yaşamsal görevimizdir. Atıkların kaynağında ayrıştırılmasına yönelik çalışma başlatarak tesisleşmeye gitmiş olan Kocaeli’de ilk belediyeyiz. Atık toplama merkezi bu konuda yaptığımız en somut ve verimli çalışmamızdır. Atık pillerin toplanması konusunda da ilçemiz Kocaeli’de birinci olmuştur. Çevreyi korumak kendimizi ve geleceğimizi korumaktır” dedi. Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu da yaptığı konuşmada, “Her şeyin başı insandır. Çevrenin birinci esası birbirimize saygıdır. Çevreyi, sanayiyi ve teknolojiyi birlikte yürütebilmeliyiz. Teknoloji, sanayi olmasın demek, karşı çıkmak son derece yanlıştır” diye konuştu. Yapılan konuşmalardan sonra çeşitli kategorilerde yapılan değerlendirmelerde dereceye girenlere ödülleri verilirken, Körfez Belediyesi Çevre Mühendisi Senem Çetinkaya tarafından seminer verildi.

 

 

KOMPOZİSYON YARIŞMASI

1. Münevver Bingöl (Yarımca Lisesi)

2. Rabia Didem Alyılmaz (Milangaz Hacer Demirören ÇPL)

3. Semanur Kaldırım (Mimar Sinan İ:Ö.O.)

(Ödülleri Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu tarafından verildi.)

 

 

RESİM YARIŞMASI

1. Fatma Tekin (Körfez Atatürk Anadolu Lisesi)

2. Rukiye Okcan (İGSAŞ İ.Ö.O.)

3. Busenur Yağcı (İlimtepe İ.Ö.O.)

(Ödülleri Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan tarafından verildi.)

 

 

 

 

ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI

1. Atatürk İ.Ö.O.

2. Kirazlıyalı Tevfik Fikret İ.Ö.O

3. Uluğbey İ.Ö.O

(Ödülleri İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Çakmak tarafından verildi.)

 

ATIKLARLA MAKET YARIŞMASI

1.Zeynep Boz (General Edip Bayoğlu İ.Ö.O.)

(Ödülü Milli Eğitim Müdürü Hurşit Ekinci tarafından verildi.)

 

EN ÇEVRECİ BELEDİYE İŞÇİLER

Ali Gündüz, Akif Vuran ve Salih Tutan

(Ödülleri Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe tarafından verildi.)

 

 

ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ

Mine Akdeniz, Hacer Sarı, Recep Atmaca ve Haluk Saltanat

(Ödülleri Emniyet Müdürü İbrahim Zenginerler tarafından verildi.)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat