Özdilek

Kültür/Sanat

Çevre Gününde Pedal Çevirdiler

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İzmit Belediyesi tarafından yaklaşık 2 yıl önce başlatılan bisiklet turları ara vermeden devam ediyor. Her hafta sonu aralıksız tekrarlanan bisiklet turunda bu sefer pedaller, Dünya Çevre Günü için çevrildi.

Aralarında İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Abdulmuttalip Demirel, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Acar, UKOME Şube Müdürü Hakan Yılmaz, Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Akkaya, Ulaşım Şube Müdürü Salih Kumbar’ın da bulunduğu topluluk Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Hanımeli Kültür Merkezi’nden start aldılar.

 

BİSİKLET YOLU TEST EDİLDİ

 

Başkan Doğan ve beraberindekiler Çarşı içinden yeni yapılan bisiklet yolu takip edilerek Salim Dervişoğlu Caddesi’ne ulaştı. SEKA Park’tan dönen ekip, tekrar Hanımeli Kültür Merkezi’ne gelerek turu tamamladılar. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Dünya Çevre Günü’nde bisikletin önemini vurgulamak için pedal çevirdiklerini belirterek” Belediye olarak 2 yılı açkın zamandır bisiklet kullanımını teşvik için her hafta sonu tur düzenliyoruz. Şimdiye kadar, yağmurda karda bu etkinliğe hiç ara vermeden tekrarladık. Bugün de çevre günü anısına bisiklet turunu düzenledik” dedi. Doğan, çevreye herkesin duyarlı olması gerektiğini de ifade ederek” Herkes çevreci olmalı. Havayı, suyu, toprağı kirletmemeli. Bize emanet olan dünyamızı kirletmeden daha yaşanabilir şekilde gelecek nesillere bırakmalıyız. Bisiklet te çok çevreci, gelişmiş ülkelerin en çok tercih ettiği araçlardan biridir. Çağdaş ulaşım aracı olan bisikletin kentimizde de yaygınlaşması için bisiklet yolları yapıyoruz. 6.km.lik ilk etap çalışması bitti. Hedefimiz 2. Ve 3. etapları da yapmaktır. Cumhuriyet Mahallesi’nden Yahya Kaptana, Eşmeye, Karşıyaka’ya kadar her tarafa bisiklet yolu yapıp insanların daha çok bisiklet kullanımını sağlamaktır. Bunun kısa süre içinde olmayacağını biz de biliyoruz. Gelişmiş ülkelerde 15-20 yılda gerçekleşen bu alışkanlığın ülkemizde de yaygınlaşacağına inancımız sonsuzdur” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat