Özdilek

Güncel

CENGİZ TOPEL’DE UÇUŞLAR 1 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Kocaeli Sanayi Odası’nda konuşan başkan Karaosmanoğlu, Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü ve Cengiz Topel Havaalanı’nda 1 Eylül’den itibaren uçuşların başlayacağını müjdeledi

21 Ağustos 2013 Saat: 17:46
CENGİZ TOPEL’DE UÇUŞLAR 1 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
CENGİZ TOPEL’DE UÇUŞLAR 1 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
Kocaeli Sanayi Odası (KSO)`nın ağustos ayı meclis toplantısı oda binasında gerçekleştirildi. Her ay bir konuk konuşmacıyı ağırlayan KSO`ya bu ay Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu misafir oldu. Toplantıya Karaosmanoğlu`nun yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ile başkan danışmanı Ömer Polat da toplantıda hazır bulundu. Karaosmanoğlu`nun konuşması öncesinde KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ekonomik verileri değerlendirdi.
 
İHRACATTA ARTIŞ VAR
Kocaeli`nin ihracat verilerindeki artışta büyümeler olduğunu ifade eden Zeytinoğlu, ilimizdeki firmaların ülke genelindeki ihracatın yüzde 12`sini karşıladığını ifade etti. Zeytinoğlu, “İzmit Gümrükleri`nden aldığımız verilerde temmuz ayında Kocaeli ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 39,1 artarak 1 milyar 747 milyon dolar ile rekor bir seviyeye yükseldi. Türkiye`deki 2 milyar dolar artışın 250 milyonunun Kocaeli`den gittiğini söyleyebiliriz. Bu genel ihracatın yüzde 12`sine tekabül eder. Bu bizim için rekor bir rakamdır. Bununla gurur duyuyoruz” açıklamasında bulundu.
 
ÖNERİLERİNİ SIRALADI
Kocaeli`deki yatırımların istenen düzeyde olabilmesi için kişi başına düşen yatırımın Türkiye ortalamasının üzerine çıkması gerektiğini ifade eden Zeytinoğlu, “Türkiye ortalamasının 5 katının üzerinde gelir sağlıyoruz. Kişi başına ise bin 600 lira yatırım alıyoruz. Biz kazandırdığımız gelirden Türkiye ortalaması kadar yatırım almak istiyoruz” dedi. Karaosmanoğlu`ndan isteklerini sıralayan Zeytinoğlu, “İzmit–Yalova yolu arasında 29 trafik ışığı var. Bu yol şehirlerarası yol olmaktan çıktı. D-130`a alternatif bir otoyol gerekiyor. Eski İstanbul yolu bir an önce duble olmalı” önerisinde bulundu. 
 
KALKINDIRACAĞIZ
Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu söz aldı. Sanayicinin Türkiye`nin baş tacı olduğunu söyleyerek söze başlayan Karaosmanoğlu, “her zaman sanayicinin yanında yer alıyoruz. Yoksa ülkemiz nasıl kalkınır? İşsizlik nasıl çözülür? Bizim görevimiz sizlere hizmet.  Bu kenti beraberce sağlıklı bir şehir haline getireceğiz. Artık bu kent hem üreten hem ihracat yapan sanayinin başkenti ve temiz bir şehir” diyerek Kocaeli`nin sanayi, ulaşım ve lojistik kenti olduğuna dikkat çekerek, geçmişte Kocaeli`nin sahipsiz olduğunu savundu.
 
ÇEVRE AŞIĞIYIM
Geçmiş yıllara ait gazete haberlerini gösteren Karaosmanoğlu, “İnsan eliyle körfezimizi katlettik. 1999 yılındaki depremde enkaz molozlarını denize döktük. Bu büyük bir sahipsizlik ve sorumsuzluktur. Biz insanız, temiz  çevreye ihtiyacımız var. Ben çevre aşığı biriyim. Lastik-İş Tesisleri`nin çevresindeki batak alandan on bin kamyon balçık altık. Orayı belediyenin önüne kadar getireceğiz. 29 Ekim  Cumhuriyet Bayramı`nı burada kutlayacağız” dedi.
 
UÇUŞLAR BAŞLIYOR
Askeriyeyle anlaşma yapılarak sivil havacılığa açılan ancak talep azlığı nedeniyle uçak şirketlerinin terk ettiği ve en son uçağın nisan ayında kalktığı Cengiz Topel Havaalanı`nda uçuşların yeniden başlayacağını söyleyen Karaosmanoğlu, “Cengiz Topel ile ilgili Başbakanımız`la görüştüm. 1 Eylül`den itibaren Cengiz Topel`den Ankara bağlantılı Türkiye`nin her yerine uçuşlar başlayacak. Uçuşlar Ankara aktarmalı olacak, Türk Hava Yolları veya AnadoluJet ile yapılacak. Sabah 05.00 veya 06.00`da yapılacak. Eğer yoğun istekli iller varsa bu illere de ancak toplam yolcunun yüzde 65`ini garanti edersek uçak kaldırılacak” ifadelerini kullandı.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat