Özdilek

Spor

Cengiz Sarıbay milletvekili aday adaylık başvurusunu yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli eski İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, milletvekili aday adaylık başvurusunu yaptı.

18 Mart 2023 Saat: 23:05
Cengiz Sarıbay milletvekili aday adaylık başvurusunu yaptı
Cengiz Sarıbay milletvekili aday adaylık başvurusunu yaptı

Cengiz Sarıbay milletvekili aday adaylık başvurusunu yaptı

14 Mayıs 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri öncesinde partilerdeki milletvekili aday adaylığı süreci devam ediyor. CHP Kocaeli eski İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, bugün CHP Genel Merkezi'ne gelerek milletvekili aday adaylık başvurusunu resmi olarak yaptı.

"Emeğin yüceliğini göstermek için adayım"

Başvurusunu yaptıktan sonra kısa bir açıklama yapan Av. Cengiz Sarıbay, "Bugün hayırlısıyla başvurumuzu gerçekleştirdik. 5 dönem CHP Kocaeli İl Başkanlığı görevini yaptıktan sonrası,Kocaeli ‘de bilinirlik oranı yüksek birisi olarak Millet İttifakı'nın birlikteliğini sağlamak,ağabeylik yapmak,emeğin yüceliğini göstermek için adayım. Buradan tüm aday adayı arkadaşlara çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Yolumuz açık olsun" ifadelerini kullandı.

Cengiz Sarıbay kimdir?

1952 yılında Hatay’ın Hassa kazasında dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Hatay’da okuyan Cengiz Sarıbay, lise öğrenimini ise İzmit Lisesi’nde tamamladı. Sarıbay, 1973 yılında ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1974 yılında ise İzmit’te avukatlık yapmaya başladı. 1975 yılında ise CHP’ye üye olarak resmen siyaset hayatına atılmış oldu. 1984-1989 yılları arasında İzmit Belediyesi meclis üyeliği, 1987 yılında SHP İl Başkanlığı, yine 1989-1991 yılları arasında İzmit Belediyesi meclis üyeliği görevlerini üstlendi. 2009 yılında atamayla göreve geldiği CHP İl Başkanlığını 2020 yılına kadar seçilmiş başkan olarak devam etti. Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği, İzmit Yelken Kulübü, İzmit Lisesi Mezunlar Derneği, Çukurovalılar Derneği, ADD, Kocaelispor üyesi. Evli ve 2 çocuk babası.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat