Özdilek

Ekonomi

Çenesuyu’nda kimse işten çıkarılmayacak

Derince Belediyesi’nin yan kuruluşu Çenesuyu A.Ş.’den çıkarılan işçilerle ilgili konuşan Başkan Ali Haydar Bulut, “İşini yapan kimse tedirgin olmasın. Çenesuyu’nda kimse işten çıkarılmayacak” dedi

16 Ocak 2015 Saat: 12:21

Derince Belediyesi iştiraklerinden Çenesuyu A.Ş.’yle ilgili birkaç gün önce çeşitli sorunlar gündeme getirilmiş, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut iddialar üzerine muhalefet partilerinin meclis üyelerini Çenesuyu A.Ş.’nin yönetim kurulunda görev almaya davet etmişti. CHP’li meclis üyeleri Ali Haydar Bulut’un “Birlikte yönetelim” davetini geri çevirmiş, Çenesuyu ile ilgili eleştirilerini sürdürmüştü. CHP’li Nihat Değer gazetemize bir açıklama yaparak Çenesuyu’nda 5 işçinin işten atıldığını ve işten atılmaların devam edeceğini söyledi.

 

5 İŞÇİ İŞTEN ATILDI

CHP Derince Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Nihat Değer, “Çenesuyu’nda bugüne kadar 5 işçi işten atılmış. Bu işçilerle ilgili performans yetersizliği gerekçe gösteriliyor. Tazminatları taksitlendirildi. İşten çıkarılan işçiler AKP’li başkan Aziz Alemdar döneminde işe alınmıştı. Bunların sadece partilerle değil kendi içlerindeki isimlerle de sorunu var. Ali Haydar Bulut, kendi kadrolarını oluşturmaya çalışıyor. İşten çıkarılmaların devam edeceğini öğrendik. Bu kış gününde yapılanları doğru bulmuyoruz” dedi.

 

ÇALIŞMAYAN ADAMI...

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut işçilerin işten çıkarılacağı iddialarıyla ilgili konuştu. Bulut, “Muhalefet her konuda olduğu gibi burada da kendiyle çelişiyor. Biz Çenesuyu A.Ş.’de şeffaf bir yönetim sergiliyoruz. Kendimize güvendiğimiz için muhalefet üyelerini yönetime almayı teklif ettik. Kabul etmediler. Ben çalışmayan adamı yanımda tutmam. Bu kamunun zarara uğratılması anlamına gelir. İşten çıkarılan işçilerin performans sorunu vardı. Uyarı yapıldıktan sonra değişim olmadığı için işten çıkarıldılar. İşini yapan kimse tedirgin olmasın. Çenesuyu’nda kimse işten çıkarılmayacak” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat