Özdilek

Siyaset

" Cemevlerinin ibadethane olarak tanınması için kanun teklifi verdi"

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Gergerlioğlu "Cem evlerinin ibadethane olarak tanınması için kanun teklifi" verdik.

28 Eylül 2021 Saat: 13:56
Cemevlerinin ibadethane olarak tanınması için kanun teklifi verdi
" Cemevlerinin ibadethane olarak tanınması için kanun teklifi verdi"

"Cem evlerinin ibadethane olarak tanınması için kanun teklifi verdi"

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu  "Cemevlerinin ibadethane olarak tanınması için kanun teklifi" verdik.

 Unutulmaması gereken durum cemevlerinin zaten ibadethane olduğudur. Bu kanun teklifi cemevlerinin ibadethane olmasını değil ibadethanelere sağlanan imkanlardan Alevi yurttaşların ibadethanesi olan cemevlerinin de yararlanması içindir. Sünni İslam anlayışında da belirtildiği üzere kul hakkı en büyük günahtır ve affedilmesi sadece mağdur edilen kişinin rızasıyla olabilmektedir.  Peygamber efendimiz hadisi şerifinde “Kim birinin hakkını yediyse ahirette zor duruma düşmemek için o kişinin gönlünü alın, helalleşin. Borcu olan bir kişi cennete giremez.” diye buyurmuştur. Bugün geldiğimiz noktada imam hatip mezunu bir milletvekili olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Aleviler için cemevi ibadethane olmadığı müddetçe bu kul hakkı bütün Sünni inanışa sahip Müslümanların boynundadır. Bu kanun teklifi ile halen uygulanan tüzük ve yönetmeliklerin kanuna göre yeniden düzenlenmesi yoluyla cemevlerinin yasal statüye kavuşması amaçlanmıştır. Bu amaçla söz konusu “İbadethanelerle İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” hazırlanmıştır.

 

 

 

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

 

Saygılarımla.

Ömer Faruk Gergerlioğlu

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat