Özdilek

Güncel

Cemaat kuruluşlarından AKP’ye ihtar

Kocaeli merkezli olan ve cemaate yakınlığı ile bilinen 13 Sivil Toplum Kuruluşu’nun oluşturduğu Kocaeli Hukukun Üstünlüğü ve Demokrasi Platformu; son aylarda yaşanan yolsuzluk operasyonu ve beraberindeki gelişmelerle ilgili düşünce ve e

28 Ocak 2014 Saat: 22:07
Cemaat kuruluşlarından AKP’ye ihtar
Cemaat kuruluşlarından AKP’ye ihtar

Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Kocaeli Sağlık Mensupları Derneği(KOSADER), Kocaeli Gelişim Merkezi(KOGEM),  Derince Çalışanlar Derneği, Yedi İklim Uluslar arası Öğrenci Kültür Derneği, Lale Sağlık Derneği, Mavera Gençlik Kulübü, Cihan Hukukçular Derneği, Kocaeli Akademi Merkezi Derneği, Erkul Koleji Mezunları Derneği(ERKOMED), Kocaeli Hamle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bir araya gelmesi ile oluşan Kocaeli Hukukun Üstünlüğü ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen açıklama Emex Otel’de gerçekleşti. 

Dernek yöneticileri adına hazırlanan basın açıklamasını İbrahim Karaoğlu okudu. Ülkemizin uzun ve çalkantılı koalisyon yılları sonrası istikrarlı bir dönem yakaladığını, askeri vesayetin gerilediğini ve AB sürecinde ciddi ilerlemelerin kaydedildiğini söyleyen Karaoğlu, “Bu dönemin devam edeceği ve çağdaş bir AB ülkesi olacağımız umudunu taşırken bir anda ümitlerimizi kaybetmemize sebep olan gelişmeler yaşadık. Türkiye’de yargının hatalarının yine yargı yoluyla çözülmesi gerekir. Elde edilen bir delil, belge olmadan toplumun bir kesimini itham etmek, milyonlarca seveni olan bir hareketi çeteyle örgütle suçlamak ve yine yapılan bütün çalışmaları görmezden gelerek yanlış tarihi referans vermek tehlikeli ve endişe vericidir. Parti tüzüğünde yolsuzluklarla mücadele için başsavcılıkların yetkilileri arttırılacağı vaadi bulunan bir hükümetin dört bakanın istifasına yol açan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını örtbas etmesini, ilgili savcılara baskı yapılmasını hatta hepsinin görevden el çektirilmesini üzüntüyle karşılıyoruz” dedi.

AKP hükümetinin yolsuzlukları perdelemeye çalıştığını söyleyen Karaoğlu, “Yargı tarafından soruşturulamayan her yolsuzluk iddiasının şüyuunun vukuunda beter olacağından endişeleniyoruz. Son sürece kadar demokrasi ve yargı bağımsızlığını bayraklaştıran AKP’nin bunları tekzip edercesine, yargıyı HSYK aracılığıyla Adalet Bakanı’na bağlama girişimini anlamakta güçlük çekiyoruz. Maalesef bunun bir takım yolsuzlukları perdeleme girişimi olarak algılanacağına inanıyor ve yürütme organlarındaki bu olağanüstü telaşı düşündürücü buluyoruz. 11 yıl boyunca devlet erkanınca takdir ve tebrik edilen ‘hükümet hareketi’ne yolsuzluk soruşturmaları sonrası bu talihsiz yakıştırmalarla linç girişimi başlatılması maalesef üzücü ve yaralayıcıdır” diye konuştu.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat