Özdilek

Siyaset

Çelebi: İşsizliğin sebebi AKP’dir

CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, il binasında düzenlenen basın toplantısı ile hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. AKP’nin yapan değil, satan bir parti olduğunu söyleyen Çelebi, “Kocaeli’deki işsizliğin sebebi iktidardır” ded

16 Ocak 2015 Saat: 17:19
Çelebi: İşsizliğin sebebi AKP’dir
Çelebi: İşsizliğin sebebi AKP’dir

DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, dün ilimizde bir dizi ziyarette bulundu. Partisinin il binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çelebi’ye Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, il başkanı Cihat Altunyuva, İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

 

22 TOPLANTI BİRDEN

Toplantının açılışını yapan il başkanı Cihat Altunyuva, Süleyman Çelebi ile birlikte önemli ziyaretler yaptıklarını söyledi. Aynı gün 22 milletvekilinin basın açıklaması yaptığını dile getiren Süleyman Çelebi ise, örgüt mensupları ile bölgesel gelişmeleri değerlendireceklerini söyledi. Çelebi, Emekliler Derneği ve maden sektörü ile ilgili sendika yöneticileri ile bir araya geldiklerini, taşeron konusundaki hazırladıkları teklifi ise meclise sunacaklarını söyledi.

 

İKİ BAYRAMDA MAAŞ

Kocaeli’de işsizliğin büyük boyutlarda olduğunu belirten Çelebi, “Sanayi kentindeyiz, ancak işsizlik sorunu hala var. Resmi rakam yüzde 10.5 seviyesinde. Emekliler için intibak yasasına uygun düzenleme yapılması gerekiyor. Bakan’ın da itiraf ettiği gibi kısmi iyileştirme sağlanmıştır. Emekliler milli gelirden pay ve iki bayramda maaş verilmesini istiyoruz” dedi.

 

EMEKLİLERİN SORUNLARI

Emeklilerin sendika talebinin de bulunduğunu dile getiren Çelebi, şöyle devam etti: “Açlık sınırının altında maaş kabul edilmiyor. 690 TL maaş alan emeklilerimiz var. Açlık sınırı ise 1430 TL. Emekli maaşları eşit olmalı. Çalışırken alınan maaşın emekli olunca düşmemesi gerekli. Çalışmaları halinde ise yüzde 15 kesinti yapılıyor. Bu uygulama kaldırılmalı.”

 

“ASKERİ DARBE GİBİ”

CHP’nin ülkenin sorunlarına yönelik projeler geliştirdiğini de sözlerine ekleyen Süleyman Çelebi, “Bunlar net projelerdir. Yasal hakların kullanılmasına izin verilmiyor, gazeteler kapatılıyor, Cumhuriyet değerlerine saldırı yapılıyor. 12 Eylül askeri darbe günlerini yaşıyoruz. Terör denince ülkemiz sorunun parçası durumuna gelmiştir” ifadelerini kullandı.

 

CUMHURİYET’E DESTEK

Fransa’daki karikatür dergisine yapılan saldırıya da değinen Çelebi, “Yapılan saldırıyı kınıyoruz. Avrupa’da, Türkiye’nin teröristlerin geçiş noktası olduğu dillendiriliyor. AKP döneminde ülkemizden terör örgütlerine katılım artmış. Geçiş noktası durumuna geldik. Terörün her türlüsüne hayır diyoruz. AKP öncesindeki döneme gölge düşürülmüştür. Cumhuriyet Gazetesi yalnız değildir. Fransa saldırısı sonrasında katliamı kınayarak derginin haberi basılmıştır. Cumhuriyetin sesi kısılamaz kimsenin bunu yapmasına izin vermeyiz” diye konuştu.

 

YAPAN DEĞİL, SATAN PARTİ

CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, sözlerinin devamında AKP’ye tepkisini sürdürdü. Çelebi, şöyle konutu: “AKP sözcüleri CHP’nin çakılı çivisi olmadığını söylüyor. AKP yapan değil, satan bir partidir. Ülke ekonomisini uçuruma sürüklüyorlar. Kocaeli, AKP’nin özelleştirme politikaları nedeniyle işsizlik mücadele eden bir şehir olmuştur. AKP döneminde yapılan bir ağır sanayi hamlesi var mı, yok… AKP’nin istihdama yönelik bir çakılı çivisi yoktur. Kocaeli’nin taşeron çalıştırma sistemi tüm fabrikalarda yayılıyor”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat