Özdilek

Sağlık

Çeker Soruyor, Sağlık çalışanları Süprmen’mi?

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker’in 04.01.2013 tarihinde Şubede İşe Giriş Raporlarını artık Aile Hekimlerinin değil İş Yeri Hekimlerinin vereceği Hakkında Yapmış Olduğu Basın Açıklaması şöyle

5 Ocak 2013 Saat: 13:10
Çeker Soruyor, Sağlık çalışanları Süprmen’mi?
Çeker Soruyor, Sağlık çalışanları Süprmen’mi?

İŞE GİRİŞ RAPORLARINI AİLE HEKİMLERİ VERMEYECEK.

 

       Aile Sağlığı Merkezlerin de  görev yapan  Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanının iş yükü her gecen gün artmakta olup artan bu iş yükü karşısında Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı yetkilileri ASM’lerde görev yapan sağlık çalışanlarından Süpermen olmalarını beklenmekte dir.

 

       Sendika olarak yapmış olduğumuz araştırmalarda ASM’ler de iki Yüze yakın iş ve işlem gerçekleştirilmektedir. Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı yetkilileri Aile Hekimlerinin üzerindeki iş yükünü hafifletme yerine artırmak için ellerinden gelen gayreti sarf etmektedirler.

 

       Sendikamız tarafından gerçekleştirilen ankete göre; sağlık çalışanlarının aile hekimliği sisteminde ki iş yükü incelendiğinde; %1’inin iş yükü az ve oldukça azdır, %14’ünün normaldir, %35’inin fazladır, %50’sininise oldukça fazladır demiştir. Yani Çalışanlara göre İş yükü %85 gibi büyük bir oranla fazladır

 

       30 Haziran 2012 Tarihinde  Resmî Gazete  Yayınlanan6331 Sayılı  İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu ile ASM’Lerde görev yapan Aile Hekimlerinin vermiş olduğu  İşe giriş raporları 01.01.2013 Tarihinde sonlandırıldığı halde, bundan sonra vatandaşın işe giriş de alması gereken sağlık raporları, işyeri sağlık ve güvenlik biriminde veya hizmet alınan ortak sağlık ve güvenlik biriminde görevli olan işyeri hekiminden alınmasıgerektiği duyurusunu Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Taşra teşkilatlarına  yapmayarak İlimizdeki ASM’ler de görev yapan yaklaşık 430, Ülke genelinde ise 20 Bin 182 Aile Hekiminin mağduriyetine sebebiyet vermiştir.

 

       30 Haziran 2012 Tarihinde  Resmî Gazete  Yayınlanan 6331 Sayılı  İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunun 15. Maddenin 3. Fıkrasında  “Bu Kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları, işyeri sağlık ve güvenlik biriminde veya hizmet alınan ortak sağlık ve güvenlik biriminde görevli olan işyeri hekiminden alınır.” Demektedir. İlgili Kanunun Bu maddesine göre artık işe giriş raporlarını İşyeri Hekimleri verecektir.

 

       Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Taşra teşkilatlarına bilgilendirme yazısı yazmak suretiyle 01.01.2013 tarihinden itibaren işe giriş raporlarını Aile Hekimlerinin vermeyeceğini belirterek  belirsizliği ortadan kaldırmalı, Aile Hekimlerimizin üzerindeki iş yükünü hafifletici tedbirleri ivedilikle hayata geçirecek, mevzuata uygun olmayan iş yükünden bir an önce Aile Hekimlerimiz kurtarılması için gerekli çalışmaları yapmalıdır.

 

 

                                                                                                          Yönetim Kurulu Adına

                                                                                                                  Ömer ÇEKER

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat