Özdilek

Sağlık

Çeker: Şoförle ambulans kiralanması anlaşılır gibi değil

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker 112 Acil Sağlık İstasyonlarının Temsilcileri ile yaptığı toplantı sonrasında konuştu. Çeker, “Ambulansları şoförle kiraladılar. Bunu anlamak mümkün değil” dedi.

16 Kasım 2014 Saat: 13:24
Çeker: Şoförle ambulans kiralanması anlaşılır gibi değil
Çeker: Şoförle ambulans kiralanması anlaşılır gibi değil

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Gebze, Darıca, Cayırova, Dilovası 112 Acil Sağlık İstasyonlarında görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarının tespit edilmesi için temsilcilerle bir araya geldi. Toplantıya Serkan Taşcı, Dilek Yılmaz, İlker Yılmaz, Yaşar Çelik, Engin Koç, Engin Akpınar, Havva Yıldırım Güler ile birlikte Gebze Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Kılıç da katıldı. Toplantıda Ömer Çeker sendikal mücadelenin önemi, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde ambulansların şoförleri ile birlikte özel sağlık kuruluşlarından hizmet alımı suretiyle karşılanması ve 2015 yılında yapılacak toplu sözleşmesi ile ilgili bilgilendirme yaptı.

 

18 ADET AMBULANS KİRALANDI
Toplantı sonunda değerlendirme yapan Çeker şöyle konuştu, “112 Acil Sağlık İstasyonlarında görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarının tespit edilerek çözüme kavuşturulması adına önemli bir toplantı gerçekleştirmiş olduk. 112 Acil Sağlık İstasyonlarında görev yapan sağlık çalışanları yarınlarından kaygılıdırlar. İlimizde 18 adet ambulansın sürücüleri ile kiralanması yönüne gidilmesi çalışanlarda gelecek korkusunu daha da tetiklemiş olduğunu tespit ettik. Bu gün ambulansların şoförleri ile birlikte kiralanmış olması ilerleyen yıllarda ambulansların tüm personel ile birlikte kiralanacak anlamına gelmektedir.

 

BUNUN ADI ÖZELLEŞTİRMEDİR
Kocaeli de ambulanslar şoförleri ile birlikte kiralanarak hizmet alımı yönüne gidilmiştir. Yapılan bu işlemin adı özelleşmedir. Konuyu derinlemesine inceleyeceğiz gerekirse konuyu yargıya taşımakta tereddüt etmeyeceğiz. Yapılan bu kiralama işlemi 112 Acil Sağlık Hizmet Çalışanlarının var olan sıkıntılarını unutturmuştur. 112 İstasyonlarının temizliğini personele yaptıran, personelin yemek sorununu çözemeyen bir anlayışın, ambulansları şoförleri ile birlikte hizmet alımı yaparak özelleştirmesini anlamak mümkün değildir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat