Özdilek

Sağlık

Çeker: Savcıya, Hakime zam varken sağlık çalışanına neden yok?

Hakim ve savcılara yapılan zammı değerlendiren Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, “Hükümetin bu zammından adalet çalışanları ve diğer memurları mahrum bırakması büyük eşitsizlik” dedi.

22 Eylül 2014 Saat: 17:31
Çeker: Savcıya, Hakime zam varken sağlık çalışanına neden yok?
Çeker: Savcıya, Hakime zam varken sağlık çalışanına neden yok?

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, adalet mensuplarından hakim ve savcıların maaşlarına yapılan yüksek miktardaki zammı değerlendirdi. Hükümetin memuru enflasyona ezdirdiğini söyleyen Çeker, hakim ve savcılar için öngörülen zammın adalet çalışanlarına yapılmamasını eleştirdi.

 

“ALLAH HESAP SORAR”

Bu durumun anayasadaki eşitlik ilkesini yok saymak olduğunu dile getiren Çeker, “Söz konusu zam tüm memurlara yapılmalıdır. Bu zammın HSYK seçimleri öncesinde yapılması ise çok manidardır. Hakim ve savcıların zam alması bizi sevindirir, ancak bu uygulamada eşitlik sağlanmalı. Sağlık çalışanları böyle bir zamdan neden mahrum bırakılıyor. Hemen her memur ekonomik sorun yaşıyor. Bu işte adaletsizlik var. Memurlara bir yıl için 123 TL zam yapan hükümet, bir kalemde hakim ve savcılara 9,4 katını uygun buluyor. Bu zammı HSYK seçimlerinde oy kullanmayacak olan çalışanlar ve memurları yok saymaktadır. Bunun hesabını Allah bir gün elbette sorar” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat