Özdilek

Sağlık

ÇEKER: SAĞLIK DA ŞİDDET KARŞI CAYDIRICILIK OLMALI

Türk Sağlık Sen Kocaeli şube Başkanı Ömer Çeker Kocaeli Aile Hekimleri Derneği ( KAHED ) tarafından Dr. Işıl Saka’nın darp edilmesi hakkında Yeni Mahalle ASM önünde yapılan basın açıklamasına katıldı.

28 Ocak 2013 Saat: 23:01
ÇEKER: SAĞLIK DA ŞİDDET KARŞI CAYDIRICILIK OLMALI
ÇEKER: SAĞLIK DA ŞİDDET KARŞI CAYDIRICILIK OLMALI

KAHED’i Yalnız Bırakmadılar.

Dr. Işıl Saka’nın görevi başında iken darp edilmesi hakkın daki  basın açıklamasını Kocaeli Aile Hekimleri Derneği ( KAHED ) adına Başkan Yardımcısı  Dr.Sibel Gören yaptı. Yapılan açıklamaya Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker,  ASM”lerde görev yapan Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı elemanları, Tabiiler Odası ve Sendikalar katılarak destek vererek KAHED’i yalnız bırakmadılar.

 

Hekim Arkadaşımız Töhmet Altından Kurtarılmalıdır.

Basın açıklamasından sonra konu hakkında açıklamada bulunan Şube Başkanı Ömer Çeker; sağlık çalışanın görevi “eşrefi mahlukat yaratılmışların en hayırlısı  olan”   insana doğumundan ölümüne kadar hizmet etmektir. Kendisini insan hizmetine adamış Hekim arkadaşımızı görevi başında iken darp eden şahsiyeti ve mantığı anlamak mümkün değildir. Kamu oyuna olayın oluşu yanlış aksettirilmiş olup bilgi kirliliği mevcuttur. Bir an önce bu bilgi kirliliğinin giderilmesi için gerçekler yetkililer tarafından kamuoyuna açıklanarak “Hekim arkadaşımız töhmet altından kurtarılmalıdır.”

 

TCK’da Bir Düzenleme Yapılmamalı.

Başkan Ömer Çeker; yeni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun sağlıkta şiddeti çözmek adına ciddi adımlar atmasını istedi. Çeker açıklamasında “Sağlık çalışanına şiddet, kamu görevlisine darp olarak algılanıyor ve cezai yaptırımı az. Neredeyse yapanın yanına kar kalıyor. Cezaların caydırıcı olması için TCK’da bir düzenleme yapılmamalı. Sağlıkta şiddet sadece basit bir darp olmaktan çıkarılarak, kamu hizmetini engelleme, vatandaşın sağlık hakkının kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suçlarının da cezası olmalı. Dedi.

 

Kurum Amirleri Gerekli Tedbirleri Alarak Şiddetin Önüne Geçmelidirler.

Şube Başkanı  Çeker; Son günlerde ilimizde sağlık çalışanlarına karşı şiddet de gözle görülür bir artma vardır. Kurum amirleri gerekli tedbirleri alarak şiddetin önüne geçmelidirler, Görevi başında darp edilen sağlık çalışanları için kurum amirleri kamu görevi engellendiği, Görevi başında memur darp edildiği için kamu davaları açılmalıdırlar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat