Özdilek

Ekonomi

Çeker, radyoloji teknisyenleri tehlikeye atılmamalı!

Radyoloji çalışanlarının mağduriyetine neden olan düzenlemelerin iptali için Türk Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından dava açıldı.

25 Mayıs 2022 Saat: 10:03
Çeker, radyoloji teknisyenleri tehlikeye atılmamalı!
Çeker, radyoloji teknisyenleri tehlikeye atılmamalı!

Çeker, radyoloji teknisyenleri tehlikeye atılmamalı!

Radyoloji çalışanlarının mağduriyetine neden olan düzenlemelerin iptali için Türk Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından dava açıldı.

Danıştay’a dava açıldı

Radyoloji Hizmetleri Yönetmeliği, İyonlaştırıcı Radyasyon ve Radyonüklit Kullanılarak Sunulan Sağlık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik ve Sağlık İzinlerinin Uygulanması  başlıklı yazıda yer alan ve radyoloji çalışanlarının mağduriyetine neden olan düzenlemelerin iptali için Türk Sağlık-Sen tarafından Danıştay’da dava açıldı. Acılan dava hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Şubede basın açıklaması yaptı.   

 

Gerekli adımları atıyoruz

Şube Başkanı Çeker Yapmış olduğu açıklamada; “Türk Sağlık-Sen olarak nerede bir haksızlık varsa tüm gücümüzle bu haksızlığın karşısında durmaya, yapılan yanlışlarla ilgili tüm platformlarda mücadele ederek çözüm üretip, mağduriyetleri önleme ve yeni kazanımlar elde etme gayreti içerisindeyiz. Bakanlık tarafından uygulamaya geçen her yeni düzenleme ile ilgili de titiz bir çalışma süreci yürüterek gerekli adımları atıyoruz.

Mağduriyetine neden olan hususlar

Bu çerçevede radyoloji çalışanlarını yakından ilgilendiren Radyoloji Hizmetleri Yönetmeliği, İyonlaştırıcı Radyasyon ve Radyonüklit Kullanılarak Sunulan Sağlık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik ve Sağlık İzinlerinin Uygulanması başlıklı üç yeni düzenleme yürürlüğe girmiştir. Söz konusu düzenlemelerde radyoloji çalışanlarının mağduriyetine neden olan hususlar tespit edilerek sendikamız tarafından Danıştay’da dava açılmıştır.

 

İptali istendi

Sendikamız tarafından açılan davada;1- Radyoloji Hizmetleri Yönetmeliği’nde yapılan sınıflandırmanın içerisinde radyasyon onkolojisi(radyoterpi) birimindeki denetimli alanlarda iyonize radyasyon cihazları bulunmasına karşın bu cihazların yönetmelikte yer almaması sebebiyle ortaya konulan eksik düzenleyici işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.

 

Hak mahrumiyetleri

2-İyonlaştırıcı Radyasyon Ve Radyonüklit Kullanılarak Sunulan Sağlık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik ile şua izinlerinin yalnızca denetimli alanda çalışan personeller tarafından kullanılacağı ve bu izinlerin hesabında ilgili yönetmelik ekindeki tabloya göre işlem tesis edileceği şeklindeki düzenlemelerin ortaya çıkan hak mahrumiyetleri nedeniyle yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat