Özdilek

Sağlık

Çeker: Nöbet ücretleri yüzde elli arttırılmalı

Nöbet ücretlerinin yüzde elli artırılması için KOÜ Tıp Fakültesi'nde Türk Sağlık Sen Şube Başkanlığınca imza kampanyası başlatıldı.

11 Nisan 2014 Saat: 16:25
Çeker: Nöbet ücretleri yüzde elli arttırılmalı
Çeker: Nöbet ücretleri yüzde elli arttırılmalı

Nöbet ücretlerinin yüzde elli artırılması için KOÜ Tıp Fakültesi'nde yemekhane önünde stant açıldı. Yönetim kurulu üyesi Sema Gümüş Yaşar, İlce Temsilcisi Uğur Köksal, İş Yeri Baş Temsilcisi Burcu Görüş, Temsilci Ercan Öztürk, Özlem Çağın açılan stantta görev aldı yapılan çalışmaya Şube Başkanı Ömer Çeker de katıldı. Çalışanlar, nöbet ücretlerinin artırılması için hazırlanan dilekçeleri imzalamak için yoğun katılım sağladı. Şube Başkanı Ömer Çeker konu hakkında açıklamada bulundu.


PERSONELİN YEMEK VE YOL PARASINI KARŞILAMAKTADIR

Şube Başkanı Ömer Çeker yapmış olduğu açıklamada, "Sağlık çalışanlarının tutmuş oldukları nöbet ücretleri çok düşüktür. Nöbet ücretleri personelin yemek ve yol parasını karşılamaktadır. Emsalleri oranında 5510 sayılı kanuna tabi çalışan personel ile nöbet ücretlerini kıyasladığımızda memurların almış oldukları nöbet ücretleri yok denecek kadar azdır. Bu düzenleme eşitlik, adalet ve hizmet gerekleri ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. 2013 yılında hükümet ile hükümetin paydaş sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmede hastanelerde yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinin sunulduğu servislerde tutulan nöbetler için yüzde elli fazla nöbet ücreti ödenmesi karara bağlanmıştır. Diğer servislerde görev yapan sağlık çalışanları nöbet ücretlerinin artışından mahrum bırakılmışlardır. Yapılan bu düzenleme eşitlik, adalet ve hizmet gerekleri ilkeleri ile bağdaşmamaktadır" dedi.


NÖBET ÜCRETLERİ YÜZDE ELLİ ARTTIRILMALI

Açıklamalarını sürdüren Çeker; "Birimler arasında bu şekilde bir ayırıma gidilmesi personelin motivasyonunu bozacağı gibi iş verimini de olumsuz etkileyecektir. Sağlık çalışanlarının tutmuş oldukları nöbetlerin tamamı değişik yönleri ile risk kapsamında yer almaktadır. İlgili kanunun yürürlük tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeni bir düzenleme yapılarak, normal mesai dışında gece ve hafta sonları ve resmi tatillerde nöbet tutan personelin nöbet ücretleri yüzde elli arttırılması gereklidir. Paydaş sendika yapmış olduğu haksızlığı ortadan kaldıracak her hangi bir girişimi olmadığı için yine sağlık çalışanlarına yapılmış olan haksızlığın ortadan kaldırılması Türk Sağlık Sen’e düşmüştür" dedi.


YENİ BİR DÜZENLEME YAPILMALIDIR

Başkan Çeker; "Yapılan bu nöbet ücret artış oranlarının tüm personeli kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi için Sağlık Bakanlığı'na ve Mecliste gurubu bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi “AKP”, Cumhuriyet Halk Partisi “CHP” ve Milliyetçi Hareket Partisi “MHP” Gurup Başkan vekillerinin de konudan haberdar olması ve konu ile ilgili kanun tasarısı hazırlamaları için dilekçe kampanyası başlattık. En kısa zamanda yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Nöbet ücretleri tüm personeli yüzde elli yüzde elli kapsayacak şekilde yeniden düzenlenir" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat