Özdilek

Sağlık

Çeker: Malum Sen KOÜ’de yanıltmaya devam ediyor

Başkan Ömer Çeker, “Her toplu sözleşme döneminde memuru sükutu hayale uğratan Malum Sen, ( Yalan Sen) KOÜ’de 2019 yılında Promosyon ihalesindeki kandırmaca tiyatrolarını 4 yıl sonra tekrar ortaya koymaktadır”.

17 Ekim 2023 Saat: 14:24
Çeker: Malum Sen KOÜ’de yanıltmaya devam ediyor
Çeker: Malum Sen KOÜ’de yanıltmaya devam ediyor

Çeker: Malum Sen KOÜ’de yanıltmaya devam ediyor

 Yalan sen çalışanları yanıltmaktadır.

Türk sağlık Sen Kocaeli Şubesi başkanı Ömer Çeker, Kocaeli Üniversitesi’nde yaklaşık 5650 personel ilgilendiren promosyon ihalesi öncesi Memur- Sen’in ihale ile ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Başkan Ömer Çeker, “ Malum Sen her zaman olduğu gibi bu promosyon dönemin de Kocaeli Üniversitesi çalışanlarını yanıltmaktadır. İhale yöntemi ile yapılacak sistem öncesi bankaları ziyaret edip beklentilerin çok yüksek olmasına karşın telaffuz edilen rakamlar hem düşük, hem de ihale sistemi dışında dayanağı olmayan bir şekilde hareket edilmesinden dolayı Kocaeli Üniversitesi çalışanları sözlerine itibar etmemektedir” dedi.

70-80 bin düşük

Başkan Çeker açıklamasının devamında, ”Kocaeli Üniversitesinde 2019 yılında aynı tiyatroyu ortaya koyan malum Sen ve o dönemki yönetim Ziraat Bankası ile beklentilerin altında bir anlaşma yapmıştır. O zaman ki süreç ile bu zaman ki süreç, ekonomide gelinen nokta, alım gücünün düşmesi, yüksek enflasyon nedeniyle 3 yıllık bir anlaşma memurumuzu mağdur edecek bir anlaşma olur.  Çalışanların iddialarına göre Malum Senin üniversite koridorlarında telafuz ettiği 70-80 bin TL rakamları çok düşük kalmaktadır. 3 yıllık anlaşma yeni ekonomik düzende memurun zararınadır” dedi.

200 bin TL olmalı

Başkan Çeker açıklamasının son bölümünde ise, “Üniversite yönetimi 5 bin 635 çalışanı için 18 Ekim tarihinde hem maaş hem de promosyon ödemesi için ihaleye çıkacak. Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi’nde saat 11.00’de gerçekleşecek ihale sonucuna göre KOÜ’de çalışan personeller 15 Aralık 2023 tarihinden itibaren ihaleyi kazanan bankadan maaşlarını 3 yıl süreyle almaya başlayacağı ihale şartnamesinde yazılmış. 4 milyar 60 milyon gibi büyük bir bütçeli maaş ödemesi için Malum Senin yalanlarına kanmadan geçmişte yapılan yanlışları da göz önünde bulundurarak, ihaleyi eğer yıllık değil de 3 yıllık yapmaya kararlıysalar çalışanların beklentisi olan 150-200 bin TL bandında tutmalılardır. Ocak ayı sonunda değil, Aralık ayında alacakları ilk maaşlarıyla promosyonun tamamını tek seferde verilmesi en doğrusu olacaktır”

Kısa süre sonra pul olacağı belli

Malum Sen (Yalan Sen) sosyal medyasından yapmış olduğu duyurularda promosyon ihalesini kendilerinin gerçekleştirdiği havasını vererek adeta KOÜ İdaresi yok saymış idarenin yerine kendini koymuştur. İdare konu ile ilgili sessizliğini korumaktadır. Ayriyeten 26 Ekim 22 de yapılan halede KOÜ İdaresi teknik Şartnamede kişi başı 30 Bin TL. İstemiştir. Yeni yapılacak ihalede neden kişi taban fiyat belirtmemiştir.? Bu günkü şartlarda alınacak ekonomik değer Enflasyonist ortamda kısa süre sonra pul olacağı belli iken idare 2 yıl yerine neden 3 yılık bir haleye çıkıldı.?  İdare bunu KOÜ çalışanlarına ve Komu oyuna açıklamalıdır. ? Geçmiş İhalelerde çalışanların temsilcileri olan tüm sendikalar ve KOÜ çalışanları da ihale salonunda ihaleyi izledikleri halde bu ihalede neden belli sendikaların ihaleye katılmasına ve diğer sendika temsilcilerinin ve çalışanların ihaleyi izlemesine idare müsaade etmemektedir.? Bu soruların cevaplarını KOÜ çalışanları, Kamuoyu merak etmektedir.  Kamuoyu İdareden açıklama bekliyor.”  diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat