Özdilek

Sağlık

Çeker :Hükümet kamu çalışanlarına karşı iyi niyetli değil

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Hükümet’in Bursa da yaptığı çalıştay hakkında temsilcileri bilgilendirdi.

30 Ekim 2016 Saat: 23:44
Çeker :Hükümet kamu çalışanlarına karşı iyi niyetli değil
Çeker :Hükümet kamu çalışanlarına karşı iyi niyetli değil

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli Devlet Hastanesi, İzmit Seka Devlet Hastanesi, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, İzmit ve Derince Toplum Sağlığı Temsilcisi ile toplantı yaptı.

 

 

Hükümet’in Bursa da Yaptığı çalıştay Hakkında Temsilcileri Bilgilendirdi.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Şube Başkan Yardımcısı  Zekai Dumlupınar, Saniye Yıldıran, Sema Gümüş İzmit İlçe Temsilciliğine Ercan Öztürk, İl Sağlık Müdürlüğü İş Yeri Baş Temsilcisi Ergül Nuray, Kocaeli Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi İş Yeri  Baş  Temsilci Burcu Görüş, Temsilci Hüseyin Savaş,  Ayşe Dalgıç Gülen, Yalçın Gül, Kocaeli Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi  Hülya Karaca, Temsilci, Arif Çaylak, Nursel Haymana, Olcay İçöz,  İzmit Seka Devlet Hastanesi  İş Yeri Baş Temsilcisi, Ahmet Atalay, İzmit Toplum Sağlığı İş Yeri Temsilcisi Ömer Çolak, Derince Toplum Sağlığı İş Yeri  Baş Temsilcisi Kürşat Alkan İle birlikte temsilci toplantısı yaptı. Sağlık alanında yaşanan gelişmeler, Devlet Memurlarının iş güvencesinin kaldırılması yönünde hükümetin Bursa da yaptığı çalış tay hakkında temsilcileri bilgilendirdi.

 

Hükümet Kamu Çalışanlarına Karşı İyi Niyetli Değil.

Çeker;  Hükümet Kamu çalışanlarına karşı iyi niyetli değil 21 Ekim 2016 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bursa da Sendikaların Katılımı ile Çalıştay tertipleyerek çalışma hayatında yaşanan sıkıntıları ve  657 Devlet Memurları Kanununda yapılacak yeni düzenlemeler hakkında   sendikaların görüşlerine baş vurmuştur. Diyen Çeker;  Bir yandan çalıştayla Kamu görevlilerinin gözünü boyamaya çalışırken diğer taraftan sendikaların görüşlerini dinleyerek sizin istemediğiniz bir düzenleme yapmayacağız mesajı vermeye çalışmıştır. Dedi.

 

Hükümet Samimiyetsizliğini Ortaya Koymuştur. 

Açıklamalarını sürdüren Şube Başkanı Çeker; Hükümet 22 Ekim 2016 tarih ve 29865 sayılı resmi gazete yayınlamış olduğu Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte yapmış olduğu değişiklikle yazılının yanına bir de sözlü sınav “mülakat” getirmesi ile hükümet samimiyetsizliğini ortaya koymuştur. Dedi.

 

AB Ülkelerinde 14 Vatandaşa Bir, Türkiye’de İse 29 Vatandaşa Bir Memur Düşmekte.

Şube Başkanı Çeker; AB ülkelerinde 14 vatandaşa bir memur düşmektedir. Türkiye’de ise 29 vatandaşa bir memur düşmektedir.  Ülkemizde memurlarımız AB Ülkelerindeki memurlar dan iki katı daha fazla  çalışmaktadır. Dedi. Çeker; Devlet vatandaşa daha sağlıklı ve kaliteli hizmet suna bilmek için memur alımı yapması gerekirken çeşitli bahaneler ileri sürerek iş güvencesinin kaldırılması için çalışmalar yapması, esnek çalışma, Performansa dayalı bir ücretin getirileceği sisteminin tartışmaya açılması, kamuda ciddi sıkıntıları beraberinde getirir. Dedi.

 

Dağıtılan Ekonomik Değer Azaltılarak Personeli Cezalandırma Yöntemini Seçmiştir

Başkan Çeker; Sağlık Bakanlığı döner sermaye yönetmenliğinde yapmış olduğu son değişiklikle çalışma barışına ciddi bir darbe vurmuştur.  Dedi Çeker; Bu da göstermiştir ki Sağlık Bakanlığı çalışanlarının sorunlarını çözme yerine  döner sermayeden personele dağıtılan ekonomik değer azaltılarak personel cezalandırma yöntemini seçmiştir. Diyen Çeker; Bakanlık yapılan yanlışları tekrar gözden geçirmeli çalışanların refah düzeyini artıracak çalışmaları öncelikle hayata geçirmelidir. Dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat