Özdilek

Sağlık

Çeker, Haksız Tayinlere Tepki Gösterdi

Haksız Tayinlere Tepki Gösterem Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “Ombudsman’ın” vermiş olduğu karar haklılığımız doğruluyor dedi.

17 Kasım 2016 Saat: 10:04
Çeker, Haksız Tayinlere Tepki Gösterdi
Çeker, Haksız Tayinlere Tepki Gösterdi

 İşte  basın açıklaması

Sağlık Müdürlüğünün 2016 Mayıs Dönemi İl İçi Yer Değişikliği ile İlgili getirilen bazı sınırlamalar için Kamu Denetçiliği Kurumu “Ombudsman’ın” vermiş olduğu karar hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Sema Gümüş, Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan, Şube Başkan Yardımcısı Aladdin Ardıç, İle birlikte Şubede Basın açıklaması yaptı.

         Sağlık Müdürlüğü 2016 Mayıs Dönemi İl İçi Yer Değişikliği ile İlgili Personel Planlama Komisyon Kararları ile getirilen bazı sınırlamalar 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık çalışanları mağdur edilmiş, birilerine de adrese teslim tayin hakkı tanınması nedeniyle sendika olarak Kamu Denetçiliği Kurumuna “Ombudsman’a” başvurmuştuk.

          Başvurumuzda İl içi yer değişikliğinde komisyon yetkisinin sınırsız olmadığına dikkat çekmiş ve kamu yararı ve hizmet gerekliliğine aykırı işler yapıldığını belirtmiştik.

          Kamu Denetçiliği Kurumu söz konusu başvurumuzu cevaplandırmış ve şikayete konu olan kararların Sağlık Bakanlığı’nca söz konusu yönetmelik kapsamında değerlendirilerek çözüme kavuşturulması için şikayetimizin Sağlık Bakanlığına gönderilmesine karar verildiğini tarafımıza resmi yazı ile iletmiştir.

          Sağlık Bakanlığı 60 Gün içerisinde cevap vermediği takdirde Kamu Denetçiliği Kurumuna karar vermesi için başvuru yapabileceğimize bu cevabi yazıda ifade edilmiştir.

           Başvurumuzun Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından dikkate alınarak ilgili yerlere iletilmesi önemli bir gelişmedir.  Bu durum aynı zamanda bizim haklılığımız ortaya koymaktadır. Ortada bir hak ihlali  olduğunu da kanıtlamaktadır.

          Konunun Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından da Sağlık Bakanlığına iletilmesi ile umarız ilgililer burada yapılan haksızlığı ve adaletsizliği düzeltirler.

          Haksızlığa, hukuksuz uygulamalara karşı kör ve sağır olanlar, yandaşlarını gözetenler, Ombudsman’ın usulsüz uygulama yapıldığına dair vermiş olduğu bu karar çerçevesinde vicdanları sızlamadı mı? Kul hakkını üzerlerine aldıklarının farkına vardılarmı?, Sağlık çalışanları usulsüz işlem yapanlara musalla taşında bile haklarını helal etmeyecek.

         İl içi tayinlerinde mağdur olan veya olduğuna inanan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık çalışanları Ombudsman’ın vermiş olduğu karar çerçevesinde kurumlardan haksız uygulamanın giderilmesini isteye bilirler, mağduriyet giderilmediği takdirde dava açmak suretiyle haklarını arayabilirler.

         Konu ile ilgili dava açmak isteyen sağlık çalışanlarına sendikamızın üyesi olup olmadığına bakılmaksızın  sendika avukatlarımızca gerekli hukuki destek verilecektir.       

         Türk sağlık-Sen olarak bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kimsenin hakkının yenmesine rıza göstermeyeceğiz. Var gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz.

         Hepinize Teşekkür Ediyor, Saygılar sunuyorum.

                                                                                                             Ömer ÇEKER

                                                                                                             Şube Başkanı

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat