Özdilek

Sağlık

Çeker,Hak Kayıpları Artarak Devam Ediyor

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Kocaeli Aile Hekimleri Derneğini ( KAHED )’di ziyaret etti. Hak kayıplarına dikkat çekti.

7 Şubat 2014 Saat: 08:50
Çeker,Hak Kayıpları Artarak Devam Ediyor
Çeker,Hak Kayıpları Artarak Devam Ediyor

Başkan Gün;  Çeker Ve Heyetine Teşekkür Etti.           

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Saniye Yıldıran, Şengül Çakmak, Umut Birol ile birlik de Kısa bir bir süre önce Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Yönetimine seçilen Başkan Dr. Oğuzhan Gün’ü dernek binasında ziyaret etti. Ziyarette dernek yönetim kurulu üyeleri Dr. Banu Hopancı Demircan’ı Dr. Recep Pehlivan da ziyarette hazır bulundu.  Dernek Başkanı Dr. Oğuzhan Gün ve yönetimi Şube Başkanı Çeker ve heyetinin hayırlı olsun ziyaretinden memnun olduklarını dile getirdiler. Ziyaret için  Başkan Gün, Çeker ve heyetine teşekkür etti.

 

Hak Kayıplarına Sürekli Yenileri Eklenmektedir.

Başkan Çeker;Hükümetin hak arayanların sesini kısmaya, susturmaya çalıştığı hak arama adına ortaya çıkan kurum, kuruluş ve bireylerin hak arayışlarında ciddi kaygı, tereddütlerin ve gelgitlerin olduğu günümüzde mensuplarının haklarını koruma adına cesaretle yönetime talip olan Dernek Başkanı Dr. Oğuzhan Gün’ü ve ekibini tebrik ediyorum. Dedi Başakn Çeker; Aile hekimliğinde sorunlar her gecen gün artmakta hak kayıplarına sürekli yenileri eklenmektedir. Diyen Çeker ;  Sağlık Bakanlığı Birinci basamakta var olan sorunları çözme yerine sürekli yeni sorunlar ortaya çıkararak ASM İş Yükünü arttırmaktadır. Bunun yanında yerel yönetimler ASM’ler deki sorunların bertaraf edilmesi yönünde bir gayreti bulunmamaktadır. Dedi.

 

ASM’lerin Temizlik İşlerini De Belediyeler Üstlenmelidir.

Açıklamaları sürdüren Çeker; Oysaki Belediyeler, okulların, camilerin temizlik işlerini üslenmiş bulunmaktadır. Buraların temizlik İşleri belediyeler eliyle yapılmaktadır. Aile Sağlığı Merkezleri de Kamu Kurumlarıdır. ASM’lerin temizlik işlerini de belediyeler üstlenmelidir.  Belediyelere ait binalardan kira alınmamalıdır. Alınsa dahi sembolik bir rakam alınmalıdır. Diyen Şube Başkan Çeker; Aile Hekimleri ile sözleşme yapmak suretiyle görev yapmak isteyen personele  Kamu Hastaneler birliğinden gerekli kolaylık sağlanarak sorun çıkarmadan muafa kat verilmelidir. Dedi Çeker; Her AMS’ye ücreti devlet tarafından karşılanmak suretiyle bir yardımcı sağlık personeli görevlendirilmelidir. Dedi.

 

Sendika Olarak Sağlık Personelinin Emrindeyiz.

Şube Başkanı Çeker; Yıllık izin kullanımlarda, hastalık raporlarında  personelden ücret kesilmemelidir. Aile Sağlığı Elamanlarının rıza dışı resen geciçi görevlendirilmelerine son verilmelidir. Dedi. Çeker; Aile Hekimlerimizin ve Aile Sağlığı Elamanlarının iş yükü ağır olduğundan ve her gecen gün de arttığı için  personele angarya iş yüklenmemelidir. Artan sorunların çözüle bilmesi için “personel demokratik haklarını kullanmada kararlı olmalıdırlar”.  Diyen Başkan Çeker;  Sorunların çözüme kavuşturulması hak kayıplarının önlenebilmesi için sendika olarak sağlık personelinin emrindeyiz. Dedi.

 

Temsil Gücünü Sahanın Menfaatleri Doğrultusunda Kullanacağız.

Dernek Başkanı Gün; Kocaeli Aile Hekimleri Derneği ilimizde görev yapan 300 civarında üyesi ile birinci basamağın en etkili sivil toplum kuruluşudur. KAHED’ in olağan genel kurulu 18 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilmiş olup yeni yönetim kurulu görevine başlamıştır.  Dedi. Başkan Gün; Kocaeli Aile Hekimleri Derneği olarak öncelikli gündem maddelerimiz arasında torba yasa ile zorunlu kılınan acil nöbetleri, acil nöbetlerine ilişkin çıkarılması beklenen genelge, yeni aile hekimliği uygulama yönetmeliği ve ücret yönetmeliği, mahkeme kararına rağmen aile hekimlerine yapılan  adli ve defin nöbet görevlendirmeleri, sağlık çalışanlarına karşı şiddet ve mobing sorunları yer almaktadır. Kocaeli Aile Hekimleri Derneği olarak sahadan aldığımız temsil gücünü sahanın menfaatleri doğrultusunda kullanacağız. Dedi.

 

Her STK Aile Hekimliği Özelinde Üzerine Düşen Görevi Yerine Getirmeli.

Açıklamalarını sürdüren Başkan Gün; Yönetim Kurulu olarak tüm sivil toplum kuruluşları ile azami işbirliği içerisinde olma çabası içerisinde olacağız. Bizlerle işbirliği içerisinde olan tüm kuruluşlarının da aynı hassasiyeti göstermesini bekleyeceğiz; çünkü kurumsal ilişkiler tek taraflı kurgulanamaz. Dedi Dernek Başkanı Gün;  Kurumsal ilişkiler karşılıklı menfaat ve kazan kazan esasında kurgulanmalıdır. Her STK aile hekimliği özelinde üzerine düşen görevi yerine getirmeli ve kazanımları oranında aile hekimlerinin teveccühüne mazhar olmalıdır.  Dedi Başkan Gün; Bu çerçevede Kocaeli Aile Hekimleri Derneği ile işbirliği içerisinde hareket eden Türk Sağlık Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sayın Ömer Çeker’e ve Yönetim Kurulu üyelerine derneğimizin genel kurulu sonrası gerçekleştirdikleri ziyaret ve destekleri nedeni ile teşekkür ediyoruz. Dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat