Özdilek

Sağlık

Çeker, Acil Tıp Teknisyenleri gününü kutladı

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Temsilcileri ile toplantı yaptı. 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Günü ile ilgili açıklamada bulundu.

23 Mart 2014 Saat: 14:02
Çeker, Acil Tıp Teknisyenleri gününü kutladı
Çeker, Acil Tıp Teknisyenleri gününü kutladı

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker; Şube Başkan Yardımcısı Arif Ovalı, Baş Temsilci Tahir Saklaman, Temsilci Mehmet Sadık Zafer, Beyza Çankaya Koşel ve Mustafa Çiftçioğlu’nun katılımı ile toplantı yaptı. Çeker: 22 Mart Acil Tıp Teknisyenlerinin Gününü kutladı ve Acil Tıp Teknisyenleri ile ilgili açıklamada bulundu.

 

22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri gününü kutluyorum diyen Çeker; "Acil sağlık hizmetlerinde yürütülen hizmet kalitesinin arttırılması, ihtiyaç ve beklentilerin karşılanması amacı ile üniversiteler bünyesinde uzaktan eğitim yöntemi ile Acil Yardım Teknikerliği unvanı verilmesi için programın açılması konusunda sendika olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. ATT'lerin bu hakka en kısa zamanda kavuşması için Sağlık Bakanlığı ve YÖK gerekli adımları bir an önce atmalıdır" dedi.

 

"Acil Tıp Teknisyenlerinden özellikle bayanların resen ambulans şoförü olarak görevlendirilmeleri yapılmaktadır. Şoförlük tazminatı dahi ödenmeyen Acil Tıp Teknisyenleri istekleri dışında şoför olarak görevlendirilmemelidir. 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarının fiziki mekânlarının günlük iş yoğunluğu ve personel sayısına göre standart hale getirilerek barınma sorunlarının giderilmelidir. 112 Acil Sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için oluşturulan istasyonlarda görev yapan personelin rızası dışında başka istasyonlarda veya birimlerde geçici veya nöbet tutmak üzere sözel görevlendirilmemelidir. 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri gününde sorunların çözümü için yetkililerden bir adım atılmasını bekliyoruz" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat