Özdilek

Siyaset

“ÇAYIROVA YENİDEN İMAR EDİLECEK”

Çayırova Belediyesi kurucu başkanı ve CHP Çayırova belediye başkan aday adayı Timur koç, bir süredir adım adım mahalleleri gezerek projelerini anlatıp, vatandaşları dinliyor. Koç, ideallerim var dediği Çayırova için her kesimden deste

22 Eylül 2013 Saat: 13:00
“ÇAYIROVA YENİDEN İMAR EDİLECEK”
“ÇAYIROVA YENİDEN İMAR EDİLECEK”

Bir yandan vatandaşla toplantılar gerçekleştiren Koç, diğer yandan da dernekleri ziyaret ediyor. Koç, bu kez Çayırova Sinoplular  Kültür ve Yardımlaşma Dernek başkanı Cabir Şentürk ve  yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Sinoplular dernek binasında gerçekleşen toplantıya çok sayıda CHP ilçe yöneticisi, Kadın kolları Başkanı Türkan Kılıç, meclis üyesi aday adayı katıldı.

Konuşmasına öncelikle demokratik kitle örgütlerini dinlemek için, Sinop kökenli vatandaşlardan görüş almaya, kendi projeleri hakkında bilgi vermeye geldiğini ifade eden Timur Koç, çocukluğunun geçtiği, kurucusu olduğu belediyeye ve bölgeye ilişkin idealleri olduğunu, bu yüzden yeniden görev üstlenmek istediğini söyledi.

YÖNETİCİLERDE HALA MAHALLE ALGISI VAR

Koç konuşmasında, “ Çayırova yarım ilçe konumunda. Yani adı ilçe. Sınırları haksız ve yersiz bir şekilde çizilmiş bir ilçe. Kurumları ilçe statüsüne uygun değil. Denizle bağı koparılmış. Yine köyü olmayan ilçelerden biriyiz. Hala, Çayırova Mahallesi gibi yaşıyoruz.  Kent bütünleşmesi de sağlanamadı. Biz geçmişte ne yaptıysak onunla onunla idare ediyor. On yıldır, proje bazında, Çayırova’nın gelece hazırlanması yönünde planlamalar yok. Bu yüzden, yeniden CHP iktidarına ihtiyaç var” diye konuştu.

SORUNLAR YUMAĞI       

Kentsel dönüşüm sancısından, ulaşımına, Şekerpınar ve Çayırova’nın  belediye ve devlet kurumlarından hizmet alımında yaşadıkları sıkıntıya, Fatih mahallesinin esnaf sıkıntısına,  TOKİ ve Çağdaşkentte yaşanan sorunlardan, sınır sorununa kadar bölgenin ciddi sorunları olduğuna dikkat çeken Timur Koç, “Bunları çözmek için proje, birikim ve insiyatif lazım. Çayırova baştan sona yeniden planlamaya, kentleşmeye tabi tutulmak zorunda. Yoksa, genişleme devam eder ama gelişme olmaz. Bu yüzden, projelerimizi hazırlayıp yola çıktık. Tabiî ki, bunları olgunlaştırmak ve uygulama için tüm vatandaşlarımızla biraya geleceğiz. Derneklerimizle bir masa etrafında oturacağız. Sorun var ama çözümde var” diye konuştu.

Dernek yöneticilerinin sorularını da yanıtlayan Timur Koç, dernek yöneticilerinin derneklere yer tahsis edilmesi ile ilgili olarak, “göreve geldiğimizde, ikili bir yol izleyeceğiz. Bir taraftan Çayırovalılık bilincini ve  kent kültürünü geliştirecek, bir taraftan da yerel kültürlerin yaşaması ve yaşatılması için destek olacağız. Demokratik kitle örgütlerinin üzerindeki yükleri kaldıracağız. Örneğin, tüm derneklere özgü mekanlar yapılabilir.”diye yanıtladı.

HER MESLEK TEMSİL EDİLMELİ

Bir vatandaşın Sinop kökenlilerin  partinizde temsil edilmesine nasıl bakıyorsunuz sorunu ise, “Ben kesinlikle ön seçimden yanayım. Demokratik olan budur. Adaylara parti üyeleri karar vermeli. Yine meclis üyesi adaylarını da üyeler seçecek. Tüm bölgelerden, her mesleki guruptan insanların temsil edilmesinden yanayım. Birikimli, halkın desteğini arkasına almış, mesleki olarak yetenekli adaylarla yola çıkmalıyız.  Yöneticilerimizin ve üyelerimizin buna uygun davranacağına inanıyorum”diye yanıtladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat