Özdilek

Güncel

Canlar, sevgide buluşacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından Alevi kültürünü tanıtmak amacıyla bu yıl 9’uncusu düzenlenen Sevgide Buluşalım etkinliği 16 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek.

11 Kasım 2014 Saat: 16:30
Canlar, sevgide buluşacak
Canlar, sevgide buluşacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından Alevi kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen “Sevgide Buluşalım” etkinliği, 16 Kasım Pazar günü saat 13.00-17-00 saatleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Sevgide Buluşalım tanıtımıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ve Alevi kültür dernekleri temsilcileri, Antikkapı Restaurant’ta bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi ve programın tanıtımını yaptı. Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Alevilerle Sünnilerin et ve tırnak gibi olduğunu söyledi.

 

ET VE TIRNAK GİBİYİZ
Programda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Alevilerin ve Sünnilerin et ve tırnak gibi olduğunu söyledi. Okumuş, “Aleviliği en iyi şekilde anlatacağız. Aslında ayrı gibi gözüken insanların hiç de ayrı olmadığını tam 8 yıldır gösteriyoruz. Bu yıl 9’uncusu olacak. Aleviler ve Sünniler ayrılmaz etle tırnak gibiyiz. Alevi-Bektaşi kültürümüzü insanlara anlatıyoruz. Bir ve bütün olduğumuzu dosta düşmana haykırıyoruz” dedi.

 

5 BİN KİŞİ BEKLENİYOR
Sevgide Buluşalım etkinliğine bu yıl 5 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyleyen Okumuş, “Bu yıl Sevgide Buluşalım etkinliğimiz farklı bir şekilde başlayacak. Önce 15 Kasım Cumartesi günü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Kerbela ve Ehlibeyt isimli iki panel düzenlenecek. 16 Kasım Pazar günü ise saat 13.00-17.00 arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde etkinliğimiz düzenlenecek. Programımıza en az 5 bin vatandaşımızın katılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

KERBELÂ VE EHL-İ BEYT PANELİ
Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenlediği “Sevgide Buluşalım” etkinliği öncesi, Cem Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği “Kerbela ve Ehl-i Beyt“ paneli düzenlenecek. "Kerbela ve Ehl-i Beyt" adlı panelde Kerbela hadisesi akademisyenler tarafından ayrıntılı bir biçimde ele alınacak. SDKM’de düzenlenecek panel 15 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak. Panele Fırat Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erkan Yar, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Taşkın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Yaman ve Alevi Dedesi Celal Özer konuşmacı olarak katılacak.

 

ÜNLÜ İSİMLER KATILACAK
Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek olan Sevgide Buluşalım Programı, Uluslararası Fuar Merkezi’nde 16 Kasım Pazar günü 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer, Cem Vakfı ve Kocaeli’den dokuz dernek ve vakıf iştirak edecek. Saat 13.00’te başlayacak programa Özlem Taner, Cengiz Özkan, Yedibatın Aşıklar Korosu, Semah Grubu katılacak.

 

PROGRAM AKIŞI 
13:00 Açılış (Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı)
13:05 Tanıtım Filmi
13:05 Programa Destek Veren Dernek Başkanlarının Sahneye Daveti
13:10 Protokol Konuşmaları
13:45 Deyişler
14:30 Kuran-ı Kerim tilaveti
14:40 Erkan Cem’i (Kerbela)
15:15 Dua, Aşure Dağıtımı ve Kapanış

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat