Özdilek

Kültür/Sanat

Canlar Derince’de Buluştu

Derince Yenikent Cem Evi Derneği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi arasında imzalanan YEDEP Projesi kapsamında gerçekleştirilen konferans büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

11 Ekim 2022 Saat: 15:32
Canlar Derince’de Buluştu
Canlar Derince’de Buluştu

Canlar Derince’de Buluştu

Derince Yenikent Cem Evi Derneği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi arasında imzalanan YEDEP Projesi kapsamında gerçekleştirilen konferans büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından oluşturulan YEDEP Projesi kapsamında hayata geçirilen 81 projeden birisi olan Derince Yenikent Cem Evi Derneği tarafından hayata geçirilen Hacı Bektaş Veli ve Erdebil Tekkeleri Konferansı Derince Kültür Merkezi’nde büyük bir katılımla gerçekleşti.

Bir olalım diri olalım

Sunuculuğunu Melek Küçükşahin’in yaptığı program, İstiklâl Marş ve saygı duruşu ile başladı. Ardından protokol konuşmalarında Dernek Başkanı Aysel Ersoy YEDEP Projesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne, Kent Konseyi’ne, protokole, katılımcılara ve konuklara teşekkür etti. Daha sonra söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak da konuşmasında Alevi-Sünni hepimizin Türk Milletini oluşturan kardeşler olduğumuzun vurgulayarak, “Birliğimizi, dirliğimizi korudukça bizi hiçbir güç yıkamaz” dedi.

Daha sonra söz alan Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Çalık ise “Bir olalım, iri olalım, diri olalım.” diyerek gönüllere taht kuran Hacı Bektaş Velî’nin sözüne atıfta yaptı ve Kocaeli Valisi Settar Yavuz’un sevgi ve selâmlarını getirdiğini iletti.

Yoğun katılım dikkat çekti

Daha sonra aynı zamanda Dede de olan Ali Aktaş’ın yönetiminde Hacı Bektaş Veli ve Erdebil Tekkeleri Konferansı’na geçildi. Konferansta söz alan Hüseyin Dedekargınoğlu, Prof. Dr. Ali Yaman ve Haydar Şahin, Erdebil Tekkeleri’nin Aleviliğin doğuşundaki yeri ve öneminden bahsettiler. Ayrıca Alevilik hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Program sonunda ise Dr. Makbule Oral, bağlamasıyla Alevi deyişlerini seslendirdi. Maltepe Cem Evi Derneği Semah ekibince gerçekleştirilen Semah Töreni yapıldı.

Kalabalık bir dinleyici kitlesi tarafından da ilgiliyle takip edilen program, konuşmacılara ve sanatçılara plaket takdimi ve ikramlarla devam etti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat