Özdilek

Güncel

Canlar 9’ncu kez buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Kocaeli’de bulunan dokuz dernek geleneksel olarak yapılan ‘Sevgide Buluşalım’ etkinliğinde 9’ncu kez bir araya geldi.

16 Kasım 2014 Saat: 15:42
Canlar 9’ncu kez buluştu
Canlar 9’ncu kez buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Kocaeli’de bulunan dokuz dernekle beraber Aleviliği, halka anlatmak, ayrılık gibi görünen dinlerin aslında Alevisi ve Sünnisi ile tek bütün olduğunu ispat etmek ve gönül bağını güçlendirmek amaçlı ‘Sevgide Buluşalım’ etkinliği düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İnterteks Fuar Alanı’da 9’ncusu gerçekleştirilen ‘Sevgide Buluşalım’ etkinliğinde Cem Vakfı, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı, Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Cem Evi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi ile Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem ve Kültür Evi Çayırova temsilcilerinden oluşan heyet yer aldı.

 

DERNEK TEMSİLCİLER KATILDI

Programa Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğu, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, İl Turizm Müdürü Mehmet Kesen, Cem Vakfı, Alevi İslamDin Hizmetleri Başkanlığı, Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Cem Evi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi, Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem ve Kültür Evi temsilcileri katıldı.

 

BİR OLMALIYIZ

Katılımcı Dernekler adına konuşma yapan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şube Başkanı Hüseyin Gülseven, “Kerbela’da yaşanan katliam insanlık dramıdır, Kerbela’da şehit olan Hz Hüseyin ve 73 şehitlerimizin acısı hala bedenimizde ve ruhumuzda yaşamaktadır. Kerbela insanlık kavgasıdır. Merhamet ve merhametsizliğin davasıdır. Hz Hüseyin Kerbela topraklarında öyle bir destan yazdı ki asla silinmeyecek. İşte biz bu ecdadın çocuklarıyız. Ne yazık ki bugün Orta Doğu’da bu katliam devam etmektedir. Nerede olursa olsun bu katliamın önünde durup, bir olmalıyız. Bu sevginin yolu ise 9’ncu yapılan ‘sevgide buluşalım’ etkinliği gibi etkinliklerle birleşerek olur” ifadelerini kullandı.

 

DİNDE ZORLAMA YOKTUR

Başkan Karaosmanoğlu ise, “Hem yaşamımızdan, hem de sözcüklerimizden düşmanlığı, kini, nefreti ve bunu çağrıştıran her şeyi çıkarıyoruz. Sevgi her şeyi değiştirir. Sevginin olduğu yerde muhabbet olur. Yaradan ötürü insanı sevmek, insanlık görevidir. İnsanı yaşatmak, insanlığı geliştirmek için gayret etmek her insanın en önemli görevidir. Zaten iman devam sevmek demek. Sevdiğimiz şeye inanırız, inandığımız şeyi severiz. Sevgi zorlama kabul etmez. Dinde, imanda asla ve asla zorlama yoktur. Hepimizin parmak izi bile farklıdır. O halde insanların anlayışı da farklı olabilir. Akıllı insanlar bunu ayrıştırma değil, zenginlik olarak görür biz büyüklerimizden böyle gördük” dedi. Protokol konuşmalarının ardından Yedi Batı Aşıklar Korosu deyişler seslendirdi ve aşure dağıtımı yapıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat