Özdilek

Aşayiş

Cama bırakılan kartlara dikkat

İstanbul'da şüphelilerin gece sokak aralarında dolaşarak çalacakları araçlara çarpıp maddi hasar verdikleri, daha sonra camlarına 'Çok özür dilerim Tanıdığım bir tamirci var. Ben yaptırırım" yazan kart bıraktıkları

5 Nisan 2017 Saat: 08:55
Cama bırakılan kartlara dikkat
Cama bırakılan kartlara dikkat

 

İstanbul'da şüphelilerin gece sokak aralarında dolaşarak çalacakları araçlara çarpıp maddi hasar verdikleri, daha sonra camlarına 'Çok özür dilerim Tanıdığım bir tamirci var. Ben yaptırırım" yazan kart bıraktıkları öğrenildi. Araç sahibinin kendilerini aramasının ardından şüpheliler, tamir için anlaştıkları kaportacıda aracın yedek kontak anahtarını yaptırdıkları, birkaç gün sonra da otomobili çaldıkları öğrenildi. Polisin 6 aylık takibinden sonra 10 kişilik şebeke çökertildi.

Polis 6 ilde operasyon yaptı

İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyonda çaldıkları araçların motor ve şase numaralarını değiştirerek sattıkları öğrenilen bir şebekeye karşı operasyon başlatıldı. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, İstanbul, Kocaeli, Sinop, Çanakkale, Ağrı ve Konya illerinde daha önceden tespit edilen 28 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonlarda liderliğini Erdal E.'nin yaptığı 10 kişi gözaltına alındı.

Yöntem polisi bile şaşırttı

Oto hırsızlık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin hırsızlıklar sırasında izledikleri yöntem deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. Şüphelilerin hırsızlık için sokaklarda dolaşarak çalacakları araçları tespit ettikleri öğrenildi. Daha sonra bu araçlara hafif şekilde çarparak hasar veren şüphelilerin, çarptıkları otomobilin camına 'Çok özür dilerim. Aracınıza ben çarptım. Tanıdığım bir tamirci var. Eğer beni ararsanız. Birlikte gidip yaptırabiliriz." yazan kartlar bıraktıkları öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat