Özdilek

Siyaset

Çalışmaya ne gerek var İl Genel Meclisi nasılsa kapanacak

İl Genel Meclisi’nin Nisan ayına ait 4.birleşiminde konuşan Fahim Kılıç’ın AER hakkında araştırma yapılamasını istemesi AKP’liler arasında gerginliğe neden oldu. Ali Ayaz, “Bunu araştırmaya ne gerek var, nasılsa il özel idaresi

4 Nisan 2013 Saat: 21:37
Çalışmaya ne gerek var İl Genel Meclisi nasılsa kapanacak
Çalışmaya ne gerek var İl Genel Meclisi nasılsa kapanacak
İl Genel Meclisi’nin Nisan ayına ait toplantısının 4.birleşimi dün Valilik 100.Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Üyelerin eksiksiz katıldığı toplantıyı İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç yönetti. Yoklama ile başlayan toplantıda karar tutanağının okunmasının ardından komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Tarım ve Köy İşleri Komisyonu’na Abdullah Behçet Ersan, Ömer Demirtürk, Ali Ayaz, Ediz Öztürk ve Ahmet Uzun; Engelliler Komisyonu’na Fikret Hocaoğlu, Muhammet Karaosmanoğlu, Yahya Kemal Erenoğlu, Mehmet Allak ve Eynur Sandal; AR-GE, AB ve Dış İlişkiler Komisyonu’na Metin Söylemez, Şevket Öktem, Süleyman Mirik, Ali Alkın ve Ediz Öztürk; Hukuk Komisyonu’na ise Recep Uzunuoğlu, Ali Alkın, Nurhan Atalay, Hasan İstif ve Hüseyin Yazıcı seçildi.

HER ŞEY PARA DEĞİL
Kısa bir konuşma yapan Kılıç İl Özel İdareleri’nin Büyükşehir Yasası nedeniyle bir yıl sonra kapanacağını hatırlatarak, komisyonların bu süre zarfında iyi işler yapmasını diledi. Kılıç’ın AR-GE, AB ve Dış İlişkiler Komisyonu’ndan kısa adı AER olan Avrupa Bölgeler Meclisi ile ilgili araştırma yapmasını istemesi meclis üyelerinin vurdumduymazlığını ortaya koydu. Konu ile ilgili söz alan AKP’li Ali Ayaz, “Zaten il özel idarelerinin kapanma kararı alınmış. Cinayet var ceset yok olayı olacak. Bu konu araştırılsa ne olur araştırılmasa ne olur. Buna para harcamaya ne gerek var” dedi. Bu sözler üzerine sinirlenen Kılıç, “Özel idare yarın kapatılacak olsa biz bu gün aynı şekilde çalışırız. Bu yıl içinde bu konuya önem verelim. Her şey para demek değil” şeklinde konuştu. Her şeye muhalefet eden CHP’li meclis üyeleri bu konuda fikir beyan etmedi.

AKMEŞE HİZMET FAKİRİ
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li İsmet Kanık ise Akmeşe Ortaokulu’nda yaşanan sorunlara dikkat çekti. İl Özel İdaresi’nin bütçeden en çok payı eğitime ayırdığını ve çok güzel okullar yaptığını hatırlatan Kanık Akmeşe Ortaokulu’nun uzak olduğu için mi ihmal edildiğini sordu. Yıkılmak üzere olan okulda yaklaşık 250 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Kanık, “Okulda Atatürk büstü ve bayrak bile yok” dedi. Akmeşe’de doğal gazın bile olmadığını söyleyen Kanık, bu mahallenin hizmet fakiri olduğunu söyledi. Kılıç okulla yakından ilgileneceğini belirtirken Ali Ayaz ise, belediye başkanı olduğu dönemlerde Akmeşe’de güzel işler yaptığını dile getirdi. Ayaz burada bulunan bir tarihi çeşme olduğunu, İzmit Belediyesi’nin restorasyon için anıtlar kurulundan haber beklediğini belirterek, “Okulun çevre düzenlemesi bu karardan sonra yapılmalı” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat