Özdilek

Siyaset

Çalışana yüzde 5, suya yüzde 20 zam

İSU tarafından alınan zam kararını eleştiren Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Yılmaz, “Vatandaşa yüzde 5 bile zam yapmadılar. Suya yüzde 20 zam geldi. Bunun adı vicdansızlık” dedi.

7 Ocak 2015 Saat: 14:47
Çalışana yüzde 5, suya yüzde 20 zam
Çalışana yüzde 5, suya yüzde 20 zam

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Yılmaz, İl Başkanvekili Cihat Altınyuva ile birlikte parti binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İSU’nun suya yaptığı zamları eleştiren Hüseyin Yılmaz, “İSU Genel Müdürü İlhan Bayram’ın suya zam yapılmayacak açıklamasının üzerinden bir yıl geçti ve suya yüzde 20’nin üzerinde zam yapıldı. 2015’te vatandaşa yüzde 5, suya toplamda yüzde 20 zam geldi. Bunun adı vicdansızlıktır” ifadelerini kullandı.

 

İTİRAZLARA RAĞMEN

İSU’nun aldığı su zammı kararına genel kurulda itiraz ettiklerini aktaran Hüseyin Yılmaz, “Bilindiği üzere eylül ayında yapılan İSU Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantısında CHP olarak yaptığımız tüm itirazlara rağmen suya yüzde 10 zam yapıldı. Aradan 3 ay geçtikten sonra 2015 yılı için önceden kararlaştırılan yüzde 10 zam da bu zammın üzerine eklenince Kocaeli halkı suyu yüzde 20’nin üzerinde zamlı olarak kullanacak” dedi.

 

NE YAZIK Kİ DESTEKLİYORLAR

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram’ın suya zam yapılmayacak açıklamasının üzerinden 6 ay geçtikten sonra zam yapıldığına vurgu yapan Yılmaz, “Genel Müdür İlhan Bayram, suya zam yok dedikten 6 ay sonra suya yüzde 10 zam yapıldı. Şimdi de bir yüzde 10 zam daha geliyor. Ama ne acıdır ki bu zamları destekleyen bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Üstelik baraj yapımını DSİ üstlenmiş ve İSU’nun giderleri azalmıştır. Buna rağmen zam kararı alındı. AKP’li meclis üyeleri bu kararı ayakta alkışlamıştı. Emekliye ve asgari ücretliye yüzde 5, suya yüzde 20 zam. Bu vicdansızlıktır” diye konuştu.

 

2011’DE DAVA AÇILMIŞTI

Elektrik faturalarında kayıp-kaçak bedelleriyle ilgili CHP Gölcük İlçe Örgütü’nün 2011 yılında dava açtığını ifade eden Hüseyin Yılmaz, “Elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak kesintisinin dayanağı Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’dur. Her bölgedeki dağıtım şirketleri bu karara göre kesinti yapmaktadır. CHP Gölcük İlçe Örgütü, 2011 yılında Danıştay’a bir dava açtı ve EPDK tarafından alınan kararın iptalini istedi. Dava hala devam ediyor. Olumlu sonuçlandığı takdirde EPDK’nın bu kararı direk iptal edilecek” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat