Özdilek

Siyaset

Büyükşehir’in Hizmet Vizyonunu Anlattı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

      Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler 13. Danışma Meclisi’ne katıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, geçmişle bugünü örneklerle karşılaştırdı. Salonu dolduranların yoğun alkışları eşliğinde Büyükşehir’in hizmetlerini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bizim hizmet anlayışımız, Kocaeli halkına her alanda dosdoğru hizmet etmektir. Bizim hayata bakış açımız budur’’ dedi.
 
YEREL YÖNETİMLER DANIŞMA MECLİSİ
AK Parti İl Başkanlığı Yerel Yönetimler 13. Danışma Meclisi, Antikkapı Restaurant’ta yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ile yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Bakan Ergün ve Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, belediye başkanları, ilçe başkanları, ilçe yönetimleri, belediye meclis üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Ayaz ve milletvekili aday adayları hazır bulundu. Toplantıda yapılan değerlendirme konuşmalarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle belediyecilikte bir ekol haline geldiği ifade edildi.
 
SİYASETTEN MURADIMIZ HALKA HİZMETTİR
Toplantıda söz alan Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir’in hizmetlerini anlattığı, Kocaeli’nin geçmişiyle bugününü örneklerle karşılaştırdığı yaklaşık bir saatlik bir sunum gerçekleştirdi. Yapılan hizmetlerin eski ve yeni hallerinin fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterisi eşliğinde sunumunu gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu’nun anlattıkları, salonu dolduranlar tarafından alkışlarla karşılandı. ‘’Siyasetten muradımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi halkımıza hizmettir’’ diyerek sözlerine başlayan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Hizmetlerimizde en büyük emek Başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, teşkilatlarımızındır. Gücümüz birlikteliğimizden geliyor’’ ifadesini kullandı.
 
MARMARA’YI KURTARACAK PROJE
Alınan stratejik bir kararla İzmit Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olması ve hizmet sınırlarının tüm il sınırlarına genişletilmesiyle hizmet alanının 110 kat büyüdüğünü hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, sunumuna söyle devam etti; ‘’Başbakanımız, belediyeciliğin ihtiyaçlarını çok iyi bildiği için İstanbul ile Kocaeli’nde bir örnek uygulama oluşturdu. Kocaeli’ndeki bu başarılı uygulamanın Türkiye’ye de örnek olacağına inanıyorum. 44 belediyeden, 12 ilçe belediyesi oluşturuldu. Kaynakları en iyi şekilde kullanıp, hizmete dönüştürmek için bu yapıldı. Bu belediyelerin yeniden açılacağını söyleyenlere milletimiz prim vermedi. Yaptığımız tüm eselerde teşkilatlarımızın alın teri ve imzası var. Şehirciliğin gereği, alt yapıyı sağlam tutmak, atıkları ayrıştırarak deşarj etmektir. Bakın Gebze’de 65 trilyona yaptırdığımız atık su arıtma tesisine ilk atık suyu verdik. Nisan ayının son haftasında tam kapasiteyle faaliyete geçecek. Bu Marmara’yı kurtaracak bir projedir.’’
 
BU FOTOĞRAFLAR VİZYONUMUZU GÖSTERİYOR
Kocaeli’nde atık su arıtma oranının yapılan çalışmalarla yüzde 95’e ulaştığı bilgisini de veren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Karadeniz sahillerimizde de arıtma tesisleri yapıyoruz. Böylece Karadeniz sahilimize mavi bayrak alacağız. Medeniyet budur, şehircilik budur, AK Parti’nin belediyecilik vizyonu budur. Gebze’deki arıtma tesisimizde 1.800 adet konut inşa edecek kadar beton ve demir kullanıldı. Eski, yamuk yumuk, deprem görmüş üstgeçitleri kaldırıyoruz. Yerlerine modern, yürüyen merdivenli, asansörlü, şehrimize yakışan üstgeçitler yapıyoruz. İzmit’te hiçbir şey yapılmadı diyenlere bunların fotoğraflarını gösterin. İtfaiye araçlarının giremediği, Erenler Cedit’te şimdi bize yakışan bir yol yaptık. Kentsel dönüşümde şehrin eskiyen, sağlıksız bölümlerine, yeni siteler yapıyoruz’’ açıklamasını yaptı.
 
BİZ YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ
Sekapark’ın Türkiye’ni n en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olduğuna da dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti; ‘’Sadece martıların, kargaların girebildiği Seka’nın sahilinde şimdi vatandaşlarımız aileleriyle dolaşıyor, yürüyüş yapıyor. Geçmişte D-100 Karayolu’nun ortasına bir benzin istasyonu kurulmuştu. Yol eğrilerek gidiyordu. Bunu kaldırdık ve D-100’de kesintisiz ulaşımı sağladık. İşte bu fotoğraf bizden önceki yönetimin düşüncesinin, hayata bakışının fotoğrafıdır. Yapılan transit yolla ve D-100’ün her iki tarafındaki yan yollarla bu fotoğraf ise AK Parti’nin hayata bakışıdır. Bizim halka hizmete bakışımız budur. Bu anlayış dosdoğru bir anlayıştır. Bu hizmetlerimiz için bizi yargıya götürenler oldu. Rüzgar nereden eserse essin, biz yolumuza devam edeceğiz.’’
 
KAZANAN HEP HALKIMIZ OLDU
Kocaeli’nde medeniyete giden yollar yaptıklarını da aktaran Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Hizmet götürdüğümüz her yerin değeri arttı. Böylece kazanan yine halkımız oldu. İzmit’teki Süleyman Paşa Hamamı’nı ve daha birçok tarihi eserimizi restore ediyoruz. Bizden önce bunu yıkmak için dozerlerle gelmişlerdi. Biz burada bilgi evi yapıyoruz. Birileri yıkıyor, biz bilgi evi yapıyoruz. Yılların ihmaliyle kokudan yanına yaklaşılamayan İzmit Körfezi’yle barıştık. Onu kucakladık. İki sevgili dediğimiz Kocaeli halkıyla denizi kavuşturduk. Artık İzmit Körfezi’nde yüzme yarışları yapılıyor. Ereğli ve Karamürsel sahillerinde gönlünüzce denize girebilirsiniz’’ şeklinde konuştu.
 
CENGİZ TOPEL’DEN BİRLİKTE UÇACAĞIZ
İzmit’in Bulvar mevkiinde eskiden en küçük bir yağmurda sular bastığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bulvar mevkiini su baskınlarından kurtarmak için 7-8 trilyonluk yatırım yaptık. Buraya gelen tüm dereleri topladık, D-100’ü ve demiryolunu alttan 2.20 metrelik borularla geçtik ve dev pompalarla suları deşarj ettik. Artık bu bölgede su baskınları yaşanmıyor. Kocaeli Üniversitesi’ne üç koldan ulaşımı sağladık. Sanayicilerimizle kazan-kazan anlayışıyla çok önemli hizmetler yaptık. Cengiz Topel Havaalanı’nda çalışmalar devam ediyor. Havaalanından belirlediğimiz tarihte uçacağız. Kandıra’da Namazgah Barajı’nı yapacağız. Yuvacık Barajı’nın yarısı kadar su tutacak, ancak Yuvacık Barajı’nın yanında çok daha düşük bir maliyetle hayata geçireceğiz. 2013’te hizmete alınacak. Devlet Yuvacık Barajı’nın yüzde ellisini zaten yapmıştı. Yuvacık Barajı için 120 yıl daha borç ödeyeceğiz’’ açıklamasını yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, yaklaşık bir saat süren sunumda halen devam eden ve 2012 yılında tamamlanması planlanan çalışmaları da anlattı. Toplantının sonunda söz alan Bakan Ergün de, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine, Kocaeli halkına hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat