Özdilek

Ekonomi

Büyükşehirde sözleşme

Başkanlığını İdris Ersoy'un yaptığı Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi ile Yerel-Sen arasında başlayan ve Büyükşehir ve İSU'da çalışan 2 bin 200 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri tıkanmış ve uyuşmazl

14 Kasım 2013 Saat: 21:55
Büyükşehirde sözleşme
Büyükşehirde sözleşme

Tutulan uyuşmazlık sonrası KOÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan arabulucu olarak atamıştı.   

 Arabulcu üzerinden devam eden toplu sözleşme görüşmeleri dün anlaşmayla sonuçlandı. 3 yıl geçerli olacak olan anlaşmaya göre işçi maaşlarına 1. yıl yüzde 10, 2. yıl yüzde 9 ve 3. yıl enflasyon+1 puan zam yapılacak. Hizmet-İş Sendikası'nın sosyal haklar konusunda taviz vermediği, kazanılmış haklardan da geri adım atmadığı gelen bilgiler arasında. Toplu sözleşme sonrası ortaya çıkan farkların da 2 ay içerisinde ödeneceği öğrenildi. 

 2012- 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmenin bağıtlanması sonrası bir açıklama yapan şube başkanı İdris Ersoy, “Yüksek hakeme giden toplu sözleşmelerde gelen rakamlar ortada. Ben iyi bir toplu sözleşmeye imza attığımızı düşünüyorum. Emeği geçen ve duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum. İşçi arkadaşlarımıza da sözleşmenin arkasında durdukları için teşekkür ederim. Herkese hayırlı olsun” dedi. 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat