Özdilek

Güncel

Büyükşehir'de Meclis Gerginliği!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Dr. Şefik Postalcıoğlu salonunda gerçekleştirdiği meclis toplantısında toplam 156 gündem maddesi görüşüldü. KBB meclis toplantısına tüm meclis üyelerinin katıldığı görüldü.

14 Kasım 2013 Saat: 22:01
Büyükşehir'de Meclis Gerginliği!
Büyükşehir'de Meclis Gerginliği!

    Mülkiyeti KBB'ye ait olan Akşemseddin ve Ertuğrulgazi yolcu gemilerinin demirbaşları ile birlikte satışı oylandı ve kabul edildi. Filipinler'i neredeyse yerle bir eden Ayian Tayfunu ile 10 binden fazla insanın hayatını kaybetmesi sonrası KBB'nin yardım göndermesi kararı alındı. KBB meclis üyelerinin meclis paylarından 500 bin TL Kızılay ve TİKA ile görüşülerek olarak açıklandı. Erenler ve Topçular Mahallesinden geçen yola eski belediye başkanlarımızda ne milletvekillerimizden Erol Köse'nin adının verilmesine karar verildi. Sekapark 1.nci silo yakınlarındaki 868 metrekare büyüklegendeki yerin kafe işletmesi olarak kuraya verilmesi, Hürriyet Caddesi Belediye Çarşı Işhanı altındaki otoparkın işletmesinin ihaleye çıkarılması, Kartepe ilçesi SEKA kampı alanının içinde yer alan 220 metrekarelik kafa çaybahçesinin işletmesinin kıraya verilmesi, İzmit Anıtpark içindeki 358 metreka.relik çaybahçesinin kafenin işletmesinin kıraya verilmesi, Karamürsel ilçesinde İnönü caddesi üzerindeki 842 metrekarelik çaybahçesinin kafenin işletmesinin kıraya verilmesi kararları oy çokluğuyla kabul edildi. CHP KBB meclis grubunun tam bu işletmelerinin kıraya verilmesi konusunda muhalefet şerhleri bulunuyor.

      Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bir önceki oturumunda 72 meclis üyesine birer tane tablet bilgisayar dağıtılmasına ve o gün oturumu izleyen 11 gazeteciye de tablet bilgisayar hediye edilmesi konusunda karar alınmıştı. Ilk tabletler  başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından Saadet partisi adına İbrahim ilhan'a, AKP'li üye Okşin Beçet'e, CHP grubu adına Pınar Naak'a ve AKP grubu adına da AKP il kadın kolları başkanı ve meclis üyesi Oya Tunçel'e verildi.

       KBB Başkanlığı tarafından iş aktı fesh edilen Osman Boz'un salonda olduğu sırada CHP grup sözcüsü Fahri Örengül tarafından konu edildi ve Osman Boz'un açacağı mahkemeyi kazanarak geri alınması kararı çıkarsa ne yapacaksınız sorusu üzerine İbrahim Karaosmanoğlu, "Osman Boz, yediği kaba pisleyen bir insandır. Sosyal paylaşım sitesinde hükümete bakanlara ve AKP'li herkese herşeye hakaret eden, küfür eden bir insandır. Ben bu adamla hiçbir şekilde birlikte çalışmam. İşe de geri almam. İşe iade kararını uygulamam" şeklinde konuştuğu sırada  Osman Boz'un salonda ayağa kalkarak konuşması ortamı bir anda gerdi ve Osman Boz, "Ben kimseye hakaret etmedim" dedi ama bu salonda kalmasına yetmedi. Çünkü İbrahim Karaosmanoğlu, "lütfen beyefendiyi salondan çıkarın. Güvenlik bu adamı salondan hemen çıkarın. Benden söz hakkı istemeyen kimseyi içeride tutmam. Dışarı çıkarın" dedi. KBB eski çalışanı Isman Boz, salondan güvenlikçiler ve zabıtalar tarafından çıkarılırken, hala "ben masumum kimseye hakaret etmedim" şeklinde bağırıyordu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat