Özdilek

Güncel

Büyükşehir'de İşgücü Etkinliği

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda son olarak iş sağlığı ve güvenliği konularında Büyükşehir hekimi Dr. Şengül Gülaçtı tarafından yöneticilere bilgi verildi. Mevzuat hakkında bilgiler veren Dr. Gülaçtı, iş sağlığı ve güvenliği gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.
 
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ZORUNLULUKTUR
Dr. Şengül Gülaçtı, “İş sağlığı güvenliği çalışanlara lüks değildir. Çalışanların sağlıklı ve güvenilir ortamlarda çalışma hakları vardır. İşverenlerin bu güvenliği sağlamaları zorunludur ve işçiler de bu kurallara uymak zorundadır. Bu bakımdan çalışanların periyodik olarak muayene edilmesi gerekmektedir” dedi. Yeni çıkan yönetmelikle ilgili bilgileri de aktaran Dr. Gülaçtı, “Sadece ağır işlerde çalışanların değil herkesin muayene edilmesi gerekiyor. Bu konuda hazırlanan yönetmelikle belirlenen şartları hazırlamayan kurumalra para cezası verilmektedir” diye konuştu.
 
DİNLENMEK ÇALIŞANLARIN HAKKIDIR
Dr. Gülaçtı, Anayasa’nın bazı maddelerinde şu ifadelerin yer aldığını da hatırlattı: “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir. Kimse, yaşına, cinsiyetine ve gücüne uymayan işlerde çalıştırılamaz. Küçükler ve kadınlar ile bedenî ve ruhî yetersizliği olanlar çalışma şartları bakımından özel olarak korunurlar. Dinlenmek, çalışanların hakkıdır. Ücretli hafta ve bayram tatili ile ücretli yıllık izin hakları ve şartları kanunla düzenlenir”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat