Özdilek

Kültür/Sanat

Büyükşehirde işçiler Belediye-İş’i tercih etti KARAOSMANOĞLU: SENDİKA İŞİNE KARIŞMAM

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gittiği kutsal topraklardan önceki gün döndü. Başkan Karaosmanoğlu’nu Yuvacık’taki evinde ilk ziyaret edenler arasında AKP İl Başkanı Mahmut Civelek ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet İpşiroğlu da yer aldı.

Kızı Betül Taşkara, damadı Sinan Taşkara ve torunları Elif Berra ve Ömer Faruk ile birlikte 14 Haziran’da gittikleri Umre yolculuğunu tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, tebrik ziyaretine gelenlere hurma ve zemzem ikram etti, kutsal topraklardaki izlenimlerini anlattı.

“DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNMÜYORUZ”

Kutsal topraklarda dinlendiğini, bol bol ibadet yaptığını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Umre dönüşü Belediye’de değişiklikler başlayacak” yönündeki söylentiler için “Ekibimiz güzel, memnunum. Değişiklik düşünmüyorum”dedi.

“SENDİKA MÜDAHİL OLMADIM, OLMAM DA”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde son günlerde en gündemdeki konuların başında işçilerin sendika değişikliği yer alıyor. Başkan’ın en yakın çalışma arkadaşlarının bile, Hizmet-İş’ten belediye-İş’e geçtiği Büyükşehir’de tavrının ne olacağı konusunda da Başkan Karaosmanoğlu’nun duruşu netti.

Büyükşehir çalışanlarına müdahil olmadığını belirten Karaosmanoğlu, “Biz, sendikaları dizayn etmeyiz. Zaten bu Belediye Başkanının emrinde olmamalıdır. Sendika değiştirme konusunda hiç müdahil olmadım ve olmayacağım. Personele sendika değiştirin veya değiştirmeyin demek benim görevim değil, ben karışmam.”dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu,  sendikalar arasında kavganın kimseye faydasının olmayacağını, sendikaların işçileri iyi örgütlemelerinin işverenin lehine olacağını belirtti. Sendikaların eğitim, üretim ve çalışma barışını sağlaması gibi görevlerinin de olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, yakınında olan çalışanların sendika değiştirmesiyle ilgili soruya da, “ Bu onların demokratlığını gösterir” diye yanıt verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat