Özdilek

Eğitim

Büyükşehir, yeni üniversitelilere yol gösterecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi’ni kazanan öğrencilere yol gösterecek. Tanıtım stantları kuracak olan belediye, onların ihtiyaçlarını karşılayacak.

1 Eylül 2013 Saat: 16:17
Büyükşehir, yeni üniversitelilere yol gösterecek
Büyükşehir, yeni üniversitelilere yol gösterecek

Kocaeli Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerini kazanan öğrenciler şehre gelmeye başladı. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi, yeni üniversitelilerin zorluk yaşamamaları için 5 gün boyunca çalışma yapacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulu olan Çağrı Merkezi 7/24 öğrencilerin sorularına cevap verecek. 444 11 41 numaralı çağrı merkezi hattını arayan öğrencilere kayıttan ulaşıma, barınmadan sağlığa kadar yüzlerce konuda anında bilgi verilecek.

Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Umuttepe Kampüsü’nde kurulacak olan stantlarla öğrencilere yol gösterilecek. Öğrenciler ayrıca otogardan Umuttepe Kampüsü ve Arslanbey Yerleşkesi’ne belediye otobüsleriyle ücretsiz taşınacak. Büyükşehir, her sene olduğu gibi otobüs terminali ve Umuttepe Kampüsü’ne kurulan stantlar ile öğrencilere çeşitli konularda yol gösterecek, Kocaeli’yi tanıtan broşür ve rehberler verecek. Öğrencilere pişmaniye, çay ve su ikramında bulunacak olan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi görevliler, yeni arkadaşlarına rehberlik edecek.

Üniversite öğrencileri 6 Eylül Cuma gününe kadar Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Umuttepe Kampüsü’ne ve Arslanbey Yerleşkesi’ne ücretsiz olarak taşınacak. Sabah saat 08.00’de başlayıp kayıtların devam ettiği saate kadar sürecek olan ücretsiz ulaşım hizmetinde her yarım saatte karşılıklı seferler gerçekleşecek. Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, ayrıca Kent Kart hakkında öğrencilere bilgilendirmelerde bulunacak. Yetkililer Kent Kart başvuru noktaları, şartları gibi bilgileri vererek öğrencilerin sorun yaşamasının önüne geçecek.

UMUTTEPE’DE ÖĞRENCİ KARTI MASASI KURULACAK

Kocaeli genelinde öğrenim gören öğrencilerin öğrenci indiriminden faydalanmaları için Öğrenci Kent Kartı almaları gerekiyor. Öğrenciler, bu amaçla Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü kantininde kurulan öğrenci seyahat kartları masasından Kent Kartlarını alabilecek. Kent Kart için İzmit Kocaeli Fuar Alanı içersindeki Ulaşım Dairesi Başkanlığı Seyahat Kartları Bürosu veya Gebze’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Hizmet Binası bürolarına da başvurulabiliyor. 1 adet fotoğraf ve üniversiteden kayıt sonrası verilen okul giriş kartı, 10 TL kart basım ücreti ile Öğrenci Kert Kartı alınabiliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat