Özdilek

Ekonomi

Büyükşehir ve Kosgep’ten Girişimcilik Okulu

İş kurmak isteyen 30 yaşın altındaki genç girişimciler için ücretsiz “Girişimcilik Okulu” açılıyor

10 Ocak 2014 Saat: 14:04
Büyükşehir ve Kosgep’ten Girişimcilik Okulu
Büyükşehir ve Kosgep’ten Girişimcilik Okulu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB (Küçük ve orta ölçekli sanayi geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı) ile birlikte Türkiye’ye örnek bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. İki kurum, iş kurmak isteyen ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen 30 yaşında altındaki genç girişimciler için ücretsiz “Girişimcilik Okulu” açıyor. Ocak ve Haziran döneminde gerçekleşecek kurslarda iş planı kavramından yazılmasına kadar birçok önemli konuda bilgi verilecek. Her iki kurumun hayata geçirecekleri Girişimcilik Okulu ile amacı ise gençlerin kendi işlerini kurmaları ve hayallerini gerçekleştirmeleri.

 

DERSLER GENÇLİK MERKEZİ’NDE

Girişimcilik Okulu’nun dersleri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren fuar içindeki Gençlik Merkezi’nde verilecek. Dersler  21 Ocak Salı gününden itibaren başlayacak. Dersler gündüz ve akşam olmak üzere iki seansta gerçekleştirilecek.

 

BAŞVURU SÜRESİ BAŞLADI

Girişimcilik Okulu’na katılmak isteyenler için başvuru süresi başladı. Başvurular Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Hizmetleri Merkezi’ne yapılacak.  Vatandaşlar özgeçmişleriyle birlikte merkeze gelerek buradan temin edecekleri başvuru formunu dolduracak. Kursun sonunda katılımcılara KOSGEB onaylı sertifika verilecek.

 

SIKI DERS PROGRAMI

Girişimcilik Okulu’nda dersler kurlara ayrılacak. Her bir kur 9 günden oluşacak. Yüzde 80 katılım zorunluluğu bulunan dersler bir yıl boyunca devam edecek.

 

AMAÇ GENÇLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK

Her iki kurumun Türkiye’ye örnek olacak projesindeki amaç ise, gençlere hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunmak. Buna eğitimine de katmak isteyen Büyükşehir Belediyesi ve KOSGEB bu nedenle ciddi bir ders programı hazırladı. Derslerde katılımcılara, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizlerinin yanı sıra, iş planı kavramının öğeleri ve yazılmasına kadar birçok konuda detaylı bilgile verilecek. Gençler kendilerine ücretsiz sunulan Girişimcilik Okulu ile kuracakları işin ince ayrıntılarını öğrenmiş olacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat