Özdilek

Güncel

Büyükşehir, tarım arazisini sanayiye açtı

Uzunçiftlik Hasan Paşa Mevkii üzerinde yer alan verimli tarım arazisi, Büyükşehir Belediyesi’nin araziye sanayi ruhsatı vermesiyle tehlikeye girdi. MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş, tarım arazilerinin yok edildiğini söyledi.

3 Temmuz 2014 Saat: 17:58
Büyükşehir, tarım arazisini sanayiye açtı
Büyükşehir, tarım arazisini sanayiye açtı

Kartepe ilçesine bağlı Uzunçiftlik Hasan Paşa Mevkii üzerinde yer alan yaklaşık 100 dönümlük tarım arazisi, Büyükşehir Belediyesi’nin arazi üzerine Rulman fabrikası kurulmasına izin vermesiyle tehlikeye girdi. Konuyu gündeme getiren Marmara Sanayici ve İş Adamları Derneği (MARSİAD) Kurucu Genel Başkanı Bahri Odabaş, Büyükşehir Belediyesi’nin tarım arazilerini yok ettiğini dile getirdi.


GIDASIZ YAŞAYAMAYIZ
Dün basın mensuplarıyla, fabrikanın kurulacağı tarım arazi önünde toplantı yapan Bahri Odabaş, tarım arazilerinin yok olması halinde meydana gelebilecek tehlikelere dikkat çekti. Odabaş, “Bir insan arabasız yaşayabilir ancak tarım olmadan, tarımdan elde edilecek gıda olmadan yaşayamaz. Buğday, mısır, ekmek olmadan yaşayamayız. Burada bunlar yok ediliyor” açıklamasında bulundu.


YER GÖSTERDİ
Konuyla ilgili değerlendirmelerini sürdüren Odabaş, fabrika kurulması için yetkililere yer de gösterdi. Kandıra Cezaevi’nin karşısındaki Rüzgar Tepe Mevkii’nin fabrika kurulması için uygun bir alan olduğunu ifade eden Odabaş, “Çünkü burası tarım arazi değil. Kıraç topraktan oluşuyor. Burası sanayici içinde daha avantajlı çünkü Uzunçiftlik’teki araziye göre çok daha ucuz” açıklamasında bulundu.

 

ANKARA’YA GİDECEK
Sorunun çözülmesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AKP İl Başkanı Mahmut Civelek ile görüşmeler yaptığını ancak çözüm içim adım atılmadığını belirten Odabaş, “Eğer bu açıklamada çözüm olmazsa, yetkililer hata yapmakta ısrar ederse, ben Ankara’da Başbakanlık önünde eylem yapacağım. Bu sorunun çözülmesi için ne gerekiyorsa yapacağım” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat