Özdilek

Ekonomi

Büyükşehir sözleşme pazarlığı tıkanıyor

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Yerel Sen İşveren Sendikası arasında zaten çeşitli nedenlerle çok geç başlayan, 1 Ocak 2012 yılından geçerli olacak Büyükşehir Belediyesi ve İSU işçileri ile ilgili toplu sözmeşme paza

25 Ekim 2013 Saat: 19:17
Büyükşehir sözleşme pazarlığı tıkanıyor
Büyükşehir sözleşme pazarlığı tıkanıyor

Hizmet-İş ile Yerel Sen 1 Ağustos’ta pazarlık masasına oturmuştu.Bugüne kadar yapılan görüşmelerde idari maddeler geçildi. Ancak ücret artışı ve özellikle  mesai, esnek çalışma koşulları konularında anlaşma olmadı. Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da çalışan  2200 işçiyi ilgilendiren pazarlıkta  uyuşmazlık zaptı imzalandı.

Dün akşam Hizmet-İş Sendikası üyesi Belediye çalışanları  İzmit sanat sokağı mevkiindeki  Yerel Sen işveren sendikası binası önünde toplanarak, pazarlıkta  uyumazlığa gidilmesini protesto ettiler.  Hizmet-İş Şube Başkanı İdris Ersoy da işçilere açıklama yaptı, uyuşmazlığa gidildiğini söyleyerek  işveren temsilcilerini suçladı.

Taraflar arasında yapılan 4 ncü toplantıda, Yerel-Sen’in ücret zammı konusunda yüzde 8’in üzerine çıkmadığı bildiriliyor. Hizmet-İş Şube Başkanı Ersoy şunları söyledi:

“- İşveren, esnek çalışma koşularını sözleşmeye sokmak istiyor. Haftasonu ve gece mesaileri ücretlerinde indirim istiyor. Bunları kabul edemeyiz. Biz, çok şey istemedik. Sosyal ve idari maddelerin aynen kalmasını kabul ettik. Bu pazarlık, 10 bin kişiyi ve kent esnafını ilgilendiriyor.”

Ersoy, yüzde 15’lik ücret zammı taleplerinin yüksek olmadığını  , sözleşmenin masada bitmesini istediklerini de söyledi, “Bu aşamada Büyükşehir Belediye Başkanımızın devreye girmesini , anlaşmazlığı bitirmesini istiyoruz.  Eğer bu yapılmazsa, tarafısız arabulucu  dönemine girilecek,  yine sonuç alınamazsa greve gideceğiz. Grev oylamasından hayır çıkarsa, sözleşme Yüksek Hakem Kuruluna gidecek.  Büyükşehir ve İSU işçileri, greve de YHK kararına da hazırdır.”

Ağustos başından buyana devam eden pazarlıkta,  sendika birinci yıl için yüzde 15, ikinci yıl için  yüzde 16 ücret zammı istedi.  İşveren sendikası ise son toplantıda masaya getirdiği teklifte   ilk üç altışar aylık dönemler için yüzde 4’er,  son altı aylık dilim için yüzde 3 zam teklif etti. İşveren sendikası, toplu sözleşmenin üç yıllık olmasını da istiyor.

Uyuşmazlık zaptının imzalanmasının ardından ,pazarlık tarafsız arabulucu aşamasına gelecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat