Özdilek

Kültür/Sanat

Büyükşehir sanayiciye para gözüyle bakıyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 

MHP MYK üyesi Lütfü Türkkan, Büyükşehir Belediyesi’nin sanayiciye sadece para gözüyle bakması nedeniyle, sanayicinin kente yeteri kadar katkısının olmadığını ifade etti.

MHP MYK üyesi ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, gazetemize bazı açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz haftalarda Kocaeli milletvekillerine yaptığı “Kent için ortak hareket” çağrısının AKP’li v CHP’li milletvekilleri tarafından da sıcak karşılandığını ifade eden Türkkan, “Meclis’te sık sık görüşüyoruz ve değerlendirmeler yapıyoruz. Bizim için önemli olan Kocaeli’ye hizmet. Önemli olan buysa siyaseti ikinci plana atmalıyız. Ramazan ayında milletvekilleriyle bir araya gelebiliriz” dedi.

 

SOSYAL YAŞAM

Kocaeli’nin çözülmesi gereken sorunlarının olduğuna dikkat çeken Türkkan, “İstanbul’un bu kadar yakınında olup da, İstanbul’un sosyal yaşamından bu derce faydalanamayan bir kent düşünemiyorum. Kocaeli’de sosyal yaşamı hareketlendirmek gerek. Sosyal yaşamı hareketlendirmek turizmle, tarihle ve hizmet sektörüyle olabilir. Ama kent yöneticileri bunu yapmıyor” şeklinde konuştu.

 

HİZMET SEKTÖRÜ

Diğer yandan hizmet sektörünün önemine bir kez daha değinen Türkkan, “Kocaeli, sanayi açısından yorgun bir şehir. Bu nedenle gelişimi hizmet sektörüyle sağlamalı. Kent yöneticileri bu konuya ağırlık vermeli” dedi. Türkkan, sanayicilerin “Kocaeli’ye faydalı olmuyorlar” şeklinde bir eleştiriyle karşılaştıklarını da vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi, kenti yönetenler sanayiciye sadece para gözüyle baktıkları için faydalı olmuyorlar. Oysaki sanayicilerin çok farklı tecrübeleri vardır. Dünyayı tanımaktadır onlar. Bunlara sadece para gözüyle bakamazsınız. Böyle baktığınız için de, onların katkısını göremezsiniz” dedi.

 

TAVİZ VERİLİYOR

Türkkan diğer taraftan, geçtiğimiz günlerde 4 askerimizin şehit olmasından dolayı büyük üzüntü yaşadığını da ifade ederek, “Hükümetin terör konusunda ne yapacağını bilmemesi nedeniyle sürekli şehit haberleri alıyoruz. Terör konusu günübirlik tedbirlerle bitecek bi sorun değildir. Bu konuda tavizsiz olunmalıdır. Ama ne yazık ki AKP hükümeti teröristlere taviz vererek ülkemizi bu hale getirdi” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat