Özdilek

Kültür/Sanat

Büyükşehir Projesi BM Tarafından Dünyaya Örnek Gösterildi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Birleşmiş Milletler (BM), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılında faaliyete geçirilen “Yerel Yönetim Mobil İletişim Platformu” çalışmasını dünyanın en iyi örnek projeleri arasında gösterdi. Yılda bir kez basılan ve tüm dünyada yayınlanan dergide, Büyükşehir Belediyesinin bu projesi Birleşmiş Milletlerin organı (ISDR) Uluslararası Afet Azaltma stratejisi programında ‘Erken Uyarı hayat Kurtarır konusunda en iyi örnek proje’ olarak yer aldı.

 

BİR MESAJLA KÖY YOLU AÇILMIŞTI

BM tarafından çıkarılan dergide, 2008 yılında Kandıra Araman köylülerinin yolarının kardan kapanması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne yardım çağrısı mesajı atmışlar ve köy yolları mesajın ardından kısa sürede açılmıştı. Dergi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmasını dünyadaki örnek projeler arasında gösterdi.

 

MESAJLAR ANINDA DEĞERLENDİRİLİYOR

SMS’ler 888 hücre yayın kanalını aktif hale getiren tüm vatandaşlara ücretsiz ulaşıyor. Demokratik Katılım Kanalı 3870 sayesinde ise vatandaşlar merak ettikleri konuları, şikâyetlerini ve isteklerini Büyükşehir Belediyesi’ne iletebiliyorlar. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Çözüm Masası’na ulaşan mesajlar burada değerlendirilerek gereği yapılıyor.

 

2006 YILINDAN BU YANA UYGULANIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2006 yılından bu yana hücresel yayınla SMS hizmeti veren “Yerel Yönetim Mobil İletişim Platformu” hücre yayını sayesinde vatandaşlara önemli konularda mesaj gönderirken, 3870 kısa mesaj servisiyle de vatandaşlardan dilek ve şikâyetlerini alıyor.

 

KENTTE Kİ TÜM HABERLER

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyete soktuğu diğer proje ‘Kocaeli Cep’te uygulaması ile belediye hizmetleri ve kentimizle ilgili birçok bilgiye anında erişmek mümkün. Bu uygulama ile kullanıcılar cep telefonlarından anlık olarak Belediye ile ilgili birçok hizmeti kullanma imkânına sahip. Cep telefonu üzerinden alınabilecek hizmetlerden bazıları; Resimli öneri/şikâyet Borç Sorgulama, Sehir Kamera Görüntüleri, Nöbetçi Eczaneler, İhaleler Projeler, Hastaneler, Karakollar, Konaklama, Önemli Yerlerin Adres ve Telefonları, Otobüs Saatleri, Vapur Saatleri, Tren Saatleri, Etkinlikler ve Duyurular.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat