Özdilek

Güncel

Büyükşehir meclisinde Halkevleri gerginliği

Büyükşehir Belediyesi meclisi öncesinde suya yapılan zammı eleştirmek için Leyla Atakan Kültür Merkezi önünde toplanan Halkevi üyeleriyle gerilim yaşandı. CHP’lilerin ısrarı ile meclise alınan Halkevi üyeleri mecliste herhangi bir sö

15 Ocak 2015 Saat: 17:50
Büyükşehir meclisinde Halkevleri gerginliği
Büyükşehir meclisinde Halkevleri gerginliği

Büyükşehir Belediyesi’nin ocak ayı olağan meclis toplantısı dün Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Meclis oturumuna Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlık yaptı. Meclis oturumu başlamadan suya yapılan zammı eleştirmek için önce bina önüne gelen Halkevleri üyeleri için polis ve güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemi aldılar.

 

KARAOSMANOĞLU’NA TEPKİ

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun gelişi sırasında Halk Evleri üyeleri suya yapılan yüzde 20 zamma tepki gösterdiler. Halkevleri üyeleri Başkan Karaosmanoğlu’na yüzde 20 zam yapılmasının gerekçesi soruldu. Başkan Karaosmanoğlu, “Siyasi parti kuracaksınız. Başkan seçileceksiniz sonra buraya gelip soracaksınız” karşılığını verdi.

 

CHP’LİLERLE GÖRÜŞTÜLER

Halkevleri Başkanı Yaşar Seymen, “Suya son 3 ay içerisinde yüzde 20 zam yapılmıştır. Bunun neden yapıldığını sormak için buraya geldik. Halkın meclisini bizlere kapatıyorlar. Bu doğru değildir” açıklamasında bulundu. CHP’li meclis üyeleri Halkevleri üyeleriyle görüştüler. Yapılan görüşme sonrasında CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz başkanlığındaki grup Başkan Karaosmanoğlu’ndan Halkevleri üyelerinin içeri alınmalarını istediler.

 

İÇERİ ALINDILAR

CHP’lilerin ısrarları sonrasında Başkan Karaosmanoğlu, kimliklerin alınması sonrasında meclise gelebileceklerini söyledi. Halkevi üyeleri kimliklerini vermeyi reddettiler. Karşılıklı görüşmelerin ardından 6 kişilik Halkevleri üyeleri meclis salonuna alındı.

 

KOMİSYON SEÇİMİ YAPILDI

Meclis oturumunda yapılan gizli oylama sonrasında Denetim Komisyonu üyeliklerine; Berna Abiş, Emine Zeybek, Tuba Şensoy, Murat Sabri Çakır ve Engin Taşdemir seçildi. Meclis oturumunun 54’üncü gündem maddesinde İlim Yayma Cemiyeti’ne yer verilmesine CHP’liler tepki gösterdiler. Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, “TOKİ tarafından yapılan konutların 54 tanesi İlim Yayma Cemiyeti’ne verilmiştir. Bu doğru değildir. Kocaeli’de konut ihtiyacı yoktur” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, “Bunda bir sorun yoktur. Yasal olmayan hiçbir şeye izin vermedik vermeyeceğiz” karşılığını verdi.

 

“AZARLAMA HAKKIM YOK”

İbrahim Karaosmanoğlu, “Goodyear önünde battı çıktı yapıyoruz. 18 Ocak Pazar günü saat 14.00’da açılışı yapılacaktır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da açılışa katılacaktır” dedi. Bir açılışımıza CHP’liler gelmiyor diye eleştiri de bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Yapılanların hepsinde sizlerin de katkısı vardır. Hiçbir meclis üyesini azarlama hakkım yoktur. Tartışma olabilir. Buda seviye ile bellidir” ifadelerini kullandı.

 

“MİLLET KARA YOLUNU TERCİH EDİYOR”

CHP’li Yılmaz “Deniz ulaşımında neden geri gidiyoruz?” diye sorarken Başkan Karaosmanoğlu, “Hereke-Karamürsel hattı daha aktif çalışmaktadır. Köprünün yapılması sonrasında insanımız Karamürsel’de oturacak Gebze’de çalışacaktır. Orası planlanmıştır. Karamürsel’de bu yönde planlama yapılmıştır. İzmit-Karamürsel yaklaşık 60 dakikadır. Vatandaş 30 dakikada gitmektedir. Vatandaş gereken ilgiyi göstermemektedir. Daha çok kara yolu tercih edilmektedir” dedi. 12 Şubat Perşembe günü saat 15.00’de toplanmak üzere meclis sona erdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat