Özdilek

Siyaset

“Büyükşehir’in harcamaları incelensin”

Hazineye en borçlu belediyeler arasında ilk sırada yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdi.

23 Mayıs 2013 Saat: 00:21
“Büyükşehir’in harcamaları incelensin”
“Büyükşehir’in harcamaları incelensin”

Kaplan, İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından cevaplandırılması amacıyla verdiği soru önergesinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin harcamalarının incelenmesi gerektiğini vurguladı.

 

Hazinenin 44 belediye ve şirketinden 14 milyar 429 milyon lira alacağı bulunduğunu kaydeden Milletvekili Kaplan, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 5 milyar 974 milyon lira borcu bulunuyor. Borçlu mahalli idareler listesinin ikinci sırasında Ankara Büyükşehir Belediyesi yer alıyor. Nüfusa oranla en fazla verginin toplandığı il olan Kocaeli’nin her yıl hazinenin açıkladığı borçlu belediyeler sıralamasında birinciliği kimseye kaptırmaması belediyenin harcamalarında bir dengesizlik olduğunu göstermektedir.

 

Kocaeli ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin Başbakanlık Tasarruf Tedbirleri Genelgesine uyup uymadığı konusunda bu iki belediyede denetleme yapmayı düşünüyor musunuz? Borç batağında olan Kocaeli ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin toplam borcu 42 belediyenin hazineye olan toplam borcundan daha fazladır. İçişleri bakanlığı olarak bu verileri dikkate alıp iki belediyenin harcamalarını incelemeyi düşünüyor musunuz? Kocaeli Büyükşehir belediyesinin 5.974.000.000 liralık hazine borcunun ne kadarlık  bölümünü faiz ve yatırım kalemleri oluşturmaktadır? Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hazineye olan borcunun ne kadarlık bölümü belediyenin şirketlerine aittir?

 

Belediyenin şirketlerinin özel ve kamu borçlarının toplamı ve şirketlere göre dağılımı nedir? Çalışanlarının primlerini ödemeyen ve SGK’ya prim borcu olduğu bilinmekte olan taşeron şirketlerle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi neden çalışmaya devam etmektedir? Bakanlığınızın bu yasal olmayan çalışma sistemi ile ilgili bir incelemesi olacak mı? Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin SGK’ya olan toplam borcu ne kadardır?” diye sordu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat