Özdilek

Eğitim

Büyükşehir’in Deprem Çalıştayı bu yıl uluslararası ölçekte yapılacak

Büyükşehir, 8-10 Kasım günlerinde Uluslararası Deprem Gerçeği Kentleşme Çalıştayı’nın üçüncüsünü gerçekleştirecek.

27 Ekim 2016 Saat: 13:08
Büyükşehir’in Deprem Çalıştayı bu yıl uluslararası ölçekte yapılacak
Büyükşehir’in Deprem Çalıştayı bu yıl uluslararası ölçekte yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın III. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı, 8-10 Kasım tarihlerinde Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Salonu’nda yapılacak.  Daha önce iki kez ulusal ölçekte hayata geçirilen çalıştay bu yıl uluslararası boyutta olacak. Çalıştaya Amerika, Japonya, Almanya, Filipinler ve yurt içinden birçok akademisyen katılacak.

TEKNOLOJİK GELİŞMELER ELE ALINACAK

Ülkemizde ve ilimizde deprem tehlikesine farkındalık yaratılmaya çalışılan çalıştayda konularında uzman kişiler tarafından yeni teknolojik gelişmeler ve dünyada yapılan çalışmalar anlatılacak. İlimize uyarlanmış çalışmaların inceleneceği etkinlikte yakın zamanda ülkemizde Fransız bilim adamı Le Pischon tarafından gündeme getirilen İstanbul depreminin yakın zaman içerisinde olabileceğine yönelik iddialar ve Kocaeli’ne etkileri de deprem uzmanları tarafından tartışılacak.

YABANCI AKADEMİSYENLER GELECEK

Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nda uluslararası ölçekte yapılan çalışmalar, sanayi şehri olan ilimizde afetlerin neden olabildiği endüstriyel kazalara karşı alınan önlemlere değinebilmek amacıyla Ford ve TÜPRAŞ fabrikalarının uzman yetkilileri de yer alacak. Her yıl paydaşları daha da arttırarak yapılacak uluslararası çalıştayda Amerika, Japonya, Almanya, Filipinler’den gelen akademisyenler tecrübelerini aktaracak.

Haber: Veysel Kavrayan

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat