Özdilek

Güncel

BÜYÜKŞEHİR’E KENTSEL DÖNÜŞÜM BASKINI

Mahallelerinin kentsel dönüşüme uğramasını istemeyen Çayırova İnönü ve Emek Mahallesi sakinleri, Büyükşehir önünde bir eylem yaptı

14 Ağustos 2013 Saat: 16:41
BÜYÜKŞEHİR’E KENTSEL DÖNÜŞÜM BASKINI
BÜYÜKŞEHİR’E KENTSEL DÖNÜŞÜM BASKINI
Kentsel dönüşümün uğrayacağıÇayırova`nın Emek ve İnönü Mahallesi sakinleri yaşadıkları yerlere kentsel dönüşümün uğramaması için topladıkları 660 dilekçeyi önce ÇayırovaBelediyesi`ne ardından ise Büyükşehir Belediyesi`ne sundu. Başbakanlık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın kararıyla Çayırova`nın Emek ve İnönü Mahallesi kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmişti. Kentsel dönüşüm istemeyen mahalle sakinleri Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme Yaşatma Derneği`ni kurarak seslerini duyurmaya çalıştı.
 
OTOBÜSLERLE GELDİLER
İki mahalle sakinlerinin kurduğu Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme Yaşatma Derneği, kentsel dönüşümle ilgili yazdıkları 660 dilekçeyi ulaştırmak amacıyla önce Çayırova Belediyesi daha sonra ise Büyükşehir Belediyesi`nin kapısını çaldı. Otobüslerle Çayırova`dan İzmit`e gelen yaklaşık 100 kişilik grup hazırladıkları dilekçeleri teslim etmeden önce Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını dernek başkanı Murat Koca yaptı. 
 
TALEPLERİMİZİ ULAŞTIRIYORUZ
Yıllardır yaşadıkları bölgelerde kendilerinden habersizce bazı çalışmaların yapıldığını duyduklarını ve bunun üzerine bilgi alma hakkını kullanarak Çayırova Belediyesi`ne dilekçe verdiklerini aktaran dernek başkanı Murat Koca, “Dilekçemize verilen cevapta endişelerimizde haklı olduğumuzu gördük. Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, yaptığı açıklamada, vatandaşla uzlaşmaları halinde kentsel dönüşümü yapacaklarını ifade ediyor. Biz de dilekçelerimizle taleplerimizi yetkililere ulaştırıyoruz” dedi.
 
HALKIN SESİNİ DUYSUNLAR
Yıllardır yaşadıkları yerlerde kentsel dönüşüm istemediklerini ve bu sebeple yazdıkları 660 dilekçeyle belediyenin kapısını çaldıklarını ifade eden Murat Koca, “Kamuoyuyla paylaşılan projelerin mahallelerimizde uygulanmasını istemiyoruz. Tek isteğimiz mahallelerimizde kentsel hizmetlerin geliştirilmesi yoluyla iyileştirme yapılması. Belediye başkanımızın halkın talepleri doğrultusunda davranacağını umarak buraya geldik. Hakkımızın takipçisi olacağız. Rızamız olmadan yapılan projeleri istemiyoruz” açıklamasında bulundu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat