Özdilek

Turizm

BÜYÜKAKIN;“KOCAELİ TURİZM İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Turizm Şurası geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

25 Haziran 2021 Saat: 14:33
BÜYÜKAKIN;“KOCAELİ TURİZM İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR”
BÜYÜKAKIN;“KOCAELİ TURİZM İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kent dinamiklerini bir araya getirdiği Kültür ve Turizm Politikaları Kurulu ‘Şura’ öncülüğünde ‘Kocaeli Turizm Şurası’ gerçekleştirildi. Şura’da konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın; “Ortak akılla, Kocaeli’nin geleceğini tasarlayacağımız bir Turizm Master Planı hedefliyoruz. Her fikir önemli. Kocaeli’nin yüzde 50’si orman, yüzde 29’u tarımsal arazi, bizim sadece yüzde 1,5’lik yüzölçümümüz sanayi. Bizim iki ayağımız denizde.  Kocaeli Turizm Kenti olma potansiyeline sahip bir kent” dedi.

‘KOCAELİ TURİZM ŞURASI’

 Programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Alb. Ümit İlbayı, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaelispor Kulüp Başkanı Engin Koyun, KOTO Başkanı Necmi Bulut, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

“HEDEFİMİZ TURİZM MASTER PLANI”

Kocaeli Turizm Master Planı’nın önemine vurgu yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın “Ne yapmaya çalışmak istediğimiz belli. Kocaeli Turizm Master Planı oluşturmaya çalıştırıyoruz. Kocaeli’nin turizme katkısı için bir adım olan Kocaeli Turizm Master Planına zemin hazırlamak için Kocaeli Turizm Şurası’nı gerçekleştiriyoruz. Ortak bir akılla ilerlemeye çalışıyoruz. Bu kentin Kocaeli Turizm Master Planı için söyleyeceğiniz her şey önemli” ifadesini kullandı.

“KOCAELİ İLKLERİ BAŞARMIŞ BİR ŞEHİRDİR”

Kocaeli’nin turizm potansiyeline sahip bir kent olduğuna dikkat çeken Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise  “Kocaeli’nin geçmişten gelen bir kötü algısı var. 111 Fabrika bacasını online takip ediyoruz. 13 yer istasyonuyla hava kalitesini ölçüyoruz. Biyolojik arıtma olmayan OSB yok... Bunun yanı sıra Kocaeli Bilişim Vadisi’ne ev sahipliği yapan ve 2 Üniversitesi olan bir şehir. Bu bize Bilim, Teknoloji ve Turizmi bir arada yeni bir alan oluşturma fırsatı verebilir. Birçok özelliği üzerinde barındıran bir belediye başkanımız var. Burada tartışılacak her fikrin önemli olduğunu belirtiyorum ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat