Özdilek

Güncel

BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 81 KİŞİ TUTUKLANDI

Vali Ercan Topaca, geçtiğimiz gün sabaha karşı yapılan helikopterli uyuşturucu operasyonu kapsamında 81 kişinin tutuklandığını açıkladı

2 Ağustos 2013 Saat: 18:37
BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 81 KİŞİ TUTUKLANDI
BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 81 KİŞİ TUTUKLANDI

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu`nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen uyuşturucu operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ve İl jandarma Komutanı Birol Şimşek`in de katıldığı toplantıda sayıda basın mensubu hazır bulundu. 


Açıklamasına 30 Temmuz sabahı gerçekleşen ve çok sayıda şahsın gözaltına alındığı torbacıoperasyonuyla başlayan vali Topaca, Kocaeli`de uyuşturucu tacirlerine karşı çok özel bir çaba içerisinde olduklarını söyledi. Topaca, “Eğitim kurumlarının etraflarında bu tür satıcıların bulunmasını da hiç arzu etmiyoruz ve buna yönelik çalışmalarımız var. Uyuşturucuyla mücadele aynı zamanda terörün finans kaynaklarının kesilmesi demektir. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta bir çalışmamız oldu. Yapılan çok ihbar var, arkadaşlarımız takip ediyor” dedi. Konuşmasına devam eden Topaca, “30 Temmuz`daki operasyonda 81 kişi gözaltına alındı. 81 kişiden 81`i de mahkemece tutuklandı. Amacımız vatandaşları hapse atmak değil, bu tür uyuşturucu faaliyetlerini engellemek” açıklamasında bulundu. Operasyon kapsamında ele geçirilenleri de sıralayan Topaca, “Bu operasyon sıranda ev, iş yeri ve araçlarda yapılan incelemelerde 230 bin 848 adet kaçak sigara 2,5 kilogram kokain, 8 kilogram esrar maddesi, 826 gram bonzai, 43 adet extasy hap, 2 adet tabanca, 2.5 kilo altın ve 7 bin TL para ele geçirildi” ifadelerini kullandı. 

Operasyonun sadece sokak satıcılarına yönelik olduğunu belirten Topaca, “Çocuklarımıza uyuşturucu maddeleri satan kişilere yapılan bir operasyondu ve bu yüzden de tutuklamalar fazla oldu. Operasyonu 600 civarında personelle beraber gerçekleştirdik. Bu operasyon sona ermeyecek. Kentimiz bu çalışmalarla oldukça rahatlayacak” dedi. Yıl içerisinde de çok ciddi miktarda da uyuşturucu madde ele geçirildiğine değinen Topaca şöyle devam etti: “İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2013 yılının ocak ayından bu yana 213 kilogram eroin, bin 395 kilogram esrar, 2,5 kilogram kokain ele geçirdi. Ayrıca, 45 bin 447 adet uyuşturucu hap, yaklaşık 2 milyon paket sigara, 48 bin 884 adet cep telefonu da ele geçirilenler arasındaydı. 258 kişi de bu kapsamda tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından da 1 milyon 61 bin 444 adet kenevir bitkisi, 15 kilo da esrar maddesi ele geçirildi.” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat